Read the Official Description

58449_girl-ethiopian-child-portrait-38634.jpeg

Наша визија је равноправних и одрживих друштава, на локалном и глобалном нивоу, где свако може живети сигурно, испуњавајући животе без сиромаштва и неправде. Верујемо да је страствено истраживање, знање и докази од пресудног значаја у обликовању промјена потребних за нашу ширу визију која се реализује, као и подршка људима, друштвима и институцијама да се крећу пред изазовима који су пред нама. Али динамични глобални контексти и изазови захтевају нове врсте истраживања и знања, развијене и дељене на нове начине.

Како ћемо направити разлику

Кроз нашу посвећеност ангажираној изврсности која се примјењује у међусобно повезаним подручјима истраживања и знања, наставе и учења, комуникације и утјецаја, радит ћемо локално и глобално у заједничком учењу према трансформацијама које смањују неједнакости, убрзавају одрживост и градимо инклузивнија и сигурнија друштва.

Радити у партнерству ради решавања глобалних изазова

Наша 2015-2020 стратегија је заснована на три дефинисања изазова.

Смањите неједнакости

Смањити неједнакости, укључујући економске, социјалне и политичке неједнакости које се пресецају и прете да угрозе будући напредак у смањењу сиромаштва, и осигурају да предности глобалног економског раста равномерније доприносе побољшању прихода и добробити заједница свуда.

Убрзајте одрживост

Убрзати одрживост како би се суочили са хитним изазовима еколошких и климатских промјена кроз реструктурирање привреда и друштава и проналажење развојних путева који се баве глобалном потражњом ресурса, а истовремено обезбеђују локално становништво и правду у све већем и урбанизованом свијету.

Изградити инклузивна и сигурна друштва

Изградити инклузивна и сигурна друштва у којима су грађани заштићени од пријетњи од сукоба, као и околишних, економских, политичких и друштвених шокова и осјећају да имају улогу у управљању заједницама у којима живе.

Ми ћемо развити и примијенити наш ангажовани изврсни приступ, укључујући јачање глобалних партнерстава, како бисмо осигурали да наш рад значајно доприноси испуњавању ових изазова.

Наши циљеви

  1. Допринијети трансформацијама које смањују неједнакости, убрзавају одрживост и изграђују инклузивна, сигурна друштва.
  2. Укључите ангажовану изврсност и четири стуба на све што радимо.
  3. Радити локално и глобално у оквиру универзалног оквира развоја.
  4. Створити институт који финансијски и организационо пролази и живи своје вриједности.

Шта се бави изврсношћу?

Ангажована изврсност је препознатљив приступ ИДС-а за изградњу и мобилизацију знања, те за подучавање и заједничко учење за развој. Ангажована изврсност значи да висок квалитет наших радова (изврсност) зависи од тога који повезује и укључује оне који су у срцу промјене које желимо да видимо (ангажовани).

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

PhD

Institute of Development Studies

Нудимо програм надгледане студије који води до докторских дисертација у темама које су уско повезане са нашим тренутним истраживачким приоритетима. ... [+]

Светски лидери у развојним студијама

ИДС је водећа глобална институција за развој истраживања, наставе и учења, утицаја и комуникација, базираних на Универзитету у Суссеку. Универзитет у Сасексу је рангиран у свијету за развојне студије. Ово КС светско рангирање одражава снажну репутацију и квалитет истраживања и понуду предмета у кампусу, укључујући и ИДС.

Истраживање на ИДС-у ... [-]
Уједињено Краљевство Brighton
August 2019
Fleksibilno vreme
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Institute of Development Studies Library Road Brighton BN1 9RE UK
Brighton, England, Уједињено Краљевство