Chicago State University College of Pharmacy

Uvod

Врхунци

Мисија Фармацеутског колеџа је развој студентских и факултетских научника који ће утицати на здравствене потребе људи у региону, држави и нацији.

 • Топ 10 у земљи за дипломиране студенте фармације у мањинама
 • 96+ уговора о клиничкој ротацији
 • Однос студената и факултета 9: 1

Стратешки план

У децембру 2019. године, Управни одбор Универзитета у Чикагу одобрио је Стратешки план 2020-2025.

Док Универзитет ради на вишим нивоима у свим аспектима наставе и учења, препознајемо да је наш људски капитал кључ за покретање ове изузетне академске институције и њених саставница до нивоа успеха.

Визија

Чикашки универзитет биће препознат по иновацијама у настави и истраживању, развоју заједнице и грађанском ангажману. Промовираћемо изврсност, етичко вођство, предузетништво и социјалну и еколошку правду. Прихватићемо, ангажовати, образовати, покренути и подићи наше студенте и заједницу да трансформишу живот локално и глобално.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Мисија

Државни универзитет у Чикагу трансформише живот ученика кроз иновативно предавање, истраживање и партнерства у заједници кроз изврсност у етичком вођству, унапређењу културе, економском развоју и правди.

Вредности

 • Лична и академска изврсност
 • Лични, професионални и академски интегритет
 • Разноликост, једнакост и инклузија
 • Руководство, услуге, филантропија, социјална правда и предузетништво
 • Креативно и иновативно размишљање и учење
 • Понос на себе, заједницу и универзитет
 • Доживотно учење

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Одељење за фармацеутске науке

Одељење за фармацеутске науке подразумијева неколико специјалних подручја: фармација, медицинска хемија, природни производи / фармакогнозија и физиологија / фармакологија. Фармација је оно подручје фармације повезано са следећим: дизајнирање различитих облика дозирања за испоруку лекова; одређивање складиштења и стабилности лекова; и процена ефеката фактора администрације и формулације на апсорпцију, дистрибуцију, метаболизам и излучивање лекова код људи. Медицинска хемија је наука која је јединствена за фармацију јер представља хибридизацију физичких, хемијских, биохемијских, аналитичких и фармаколошких принципа који се користе у објашњавању механизама деловања лекова и дизајна лекова. Примена принципа повезаних са медицинском хемијом пружа студенту професионалног додипломског студија чврсту основу за његову / њену фармацеутску каријеру. Фармакогнозија је фармацеутска наука која се бави биолошком, хемијском и терапијском употребом лекова добијених из биљака, микроба и животиња.

Мисија

Мисија Одељења за фармацеутске науке је да оснажи студенте са темељима знања неопходних за професионални курикулум фармације. Пружајући најквалитетнију наставу из фармацеутских наука, факултет уводи и развија вештине критичког мишљења, решавања проблема и целоживотног учења код будућих фармацеута. Чланови факултета служе као узори негујући међуљудске вештине код студената фармације током њиховог професионалног развоја. Заузврат, Одељење за фармацеутске науке побољшава научни развој ових чланова факултета подстичући их да теже изврсности у критичким истраживањима. Одељење такође настоји да значајно допринесе ЦСУ-ЦОП тако што се истиче у служби и унутар и изван колеџа.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Одељење за фармацеутску праксу

Одељење за фармацеутску праксу чине факултети који пружају образовање из управних и клиничких наука, као и директно искуство из праксе. Потребни курсеви из области административне науке укључују увод у развој каријере и тренутне фармацеутске теме, истраживање здравственог система, управљање професионалном праксом и законе и етику у апотекама.

Обавезни курсеви у области клиничке науке укључују теме из области лекова без рецепта, процене литературе о лековима, фармакотерапије и лабораторије за професионалну праксу која наглашава вештине комуникације, обраде рецепата и фармацеутске неге. Искуства под надзором која су потребна током програма пружају могућност студентима да знање стечено на дидактичким курсевима примене на животне ситуације. Искуства су осмишљена да промовишу развој техничких, когнитивних и вештина доношења одлука које су неопходне за савремену фармацеутску праксу у разним практичним окружењима. Разне државе примењују ово искуство на захтевима стажирања у државном одбору апотека.

Мисија

Мисија Одељења за фармацеутску праксу је да припреми и оснажи студенте фармације и фармацеуте да постану компетентни пружаоци фармацеутске неге у свим окружењима праксе. Ова мисија се постиже комбинацијом иновативних дидактичких задатака, искуственог тренинга, менторства, стипендирања и рада у заједници у партнерству са студентима, фармацеутским радницима, те медицинским заједницама и лаицима. Одељење служи професионалној заједници кроз развој и оцену иновативних модела апотекарске праксе који промовишу улогу фармацеута као интегралног члана здравственог тима.

Chicago State University College of Pharmacy","author_url":"","source":""}" />

Акредитација

ЦСУ је акредитована од стране Комисије за високо образовање, регионалне агенције за акредитацију коју је признало Министарство образовања САД. Ова независна корпорација основана је 1895. године, а признали су је америчко Министарство образовања и Савет за акредитацију високог образовања. За даље информације обратите се хлц@цсу.еду.

Акредитација Комисије за високо образовање (ФХП) уверава јавност, студенте, факултете и особље да наш универзитет испуњава наведене критеријуме ФХП. Акредитација означава потврђивање прихватљивог институционалног квалитета и интегритета и признаје да је институција прошла ригорозну интерну и екстерну евалуацију. Акредитација је званични став и потврда да универзитет пружа квалитет високог образовања који шира јавност има право да очекује и који образовна заједница препознаје.

Акредитационе организације постављају академске стандарде према којима се њихове чланице морају придржавати. Овај поступак осигурања квалитета обављају удружења приватних чланова како би осигурали да школа испуњава високе стандарде у погледу:

 • квалификације факултета
 • академска строгост
 • исходи учења ученика

Lokacije

 • 9501 S. King Drive Chicago, IL 60628, , Chicago

Pitanja