We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Уједињено Краљевство

Studija dr (Doktor) u Уједињено Краљевство 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  628
 • Udeo komunalnih usluga

  83
 • Internet pretplata

  35
 • Lokalni prevoz

  79

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  5

Zahtevi za vizu

Studentska viza nivoa 4 (opšta) zamenjena je takozvanom „Studentskom rutom“. Studentska ruta je nova studentska viza u Velikoj Britaniji, koja će biti dostupna i državljanima EEA, kojima pre Brekita nije bila potrebna viza za studiranje u Velikoj Britaniji.

Studentska ruta (starost 18+)

Dečja studentska ruta (uzrasta 4 - 17 godina, koja je zamenila dečju studentsku vizu nivoa 4)

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska ruta

Cena i valuta

GBP 348

Trenutne naknade za studentske vize u Velikoj Britaniji su:

 • £348 ako se prijavljujete izvan Velike Britanije.
 • £475 ako se prijavite za produženje ili prelazak na studentsku vizu iz Velike Britanije.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svako ko uđe u zemlju na studije mora da podnese zahtev za studentsku vizu ako uđe posle 1. januara 2021. Ovo uključuje državljane EU/EEA kojima ranije nije bila potrebna viza za ulazak u Veliku Britaniju za studije. Moraćete da dostignete 70 bodova na sistemu zasnovanom na bodovima, koji meri da li ispunjavate uslove za studiranje u Velikoj Britaniji. Ovo uključuje:

 • Da li ste primljeni u odobrenu instituciju?
 • Da li imate finansijska sredstva za finansiranje boravka u Velikoj Britaniji?
 • Da li ste vešt na engleskom?
 • Da li vaš kurs ispunjava uslove kursa?

Oni koji završe britansku obrazovnu ustanovu do i posle leta 2021. moći će da se prijave za postdiplomsku vizu, omogućavajući im da rad/traže posao u Velikoj Britaniji do 2 godine.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Centar za podnošenje zahtjeva za vizu u Velikoj Britanija/Online

Možete se prijaviti za studentsku vizu u Velikoj Britaniji u centru za podnošenje zahteva za vizu u Velikoj Britaniji u vašoj zemlji. Spisak centara za podnošenje zahteva za vize u Velikoj Britaniji širom sveta možete pronaći ovde: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Takođe se možete prijaviti za britansku studentsku vizu putem interneta putem veb stranice Vize za vize i imigracione službe u Velikoj Britaniji. Možete početi ovde: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Sajt:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste dobili studentsku vizu u Velikoj Britaniji, prvo ćete morati da budete prihvaćeni na kurs. Za većinu kurseva, takođe ćete morati da dokažete da razumete engleski na traženom nivou.

Proces podnošenja zahteva za studentsku vizu u Velikoj Britaniji malo se razlikuje u zavisnosti od vrste studentske vize za koju se prijavljujete.

Za vašu molbu za studentsku vizu u Velikoj Britaniji moraćete da navedete sledeće:

 • pasoš ili putna karta
 • dokaz da možete pokriti troškove kursa i života
 • dokaz o saglasnosti roditelja ili staratelja ako ste mlađi od 18 godina
 • dokaz o prihvatanju na vašem kursu
 • dokaz o plaćanju zdravstvene doplate

U zavisnosti od zemlje porekla, možda ćete morati da napravite i test tuberkuloze.

Kada stignete u Veliku Britaniju, možda ćete morati da registrujete studentsku vizu u Velikoj Britaniji kod policije. Trebalo bi da dobijete informacije o tome da li treba da se registrujete na nalepnici ili u pismu britanske studentske vize ili u pismu od UK Home Office. Takođe ćete morati da podnesete zahtev za biometrijsku dozvolu boravka ako boravite u Velikoj Britaniji duže od 6 meseci.

Kada treba da se prijavite?

Možete se prijaviti za studentsku vizu do 6 meseci pre početka kurseva. Vremena obrade studentskih viza u Velikoj Britaniji variraju u zavisnosti od mesta gde se prijavljujete, ali generalno ćete dobiti odluku u roku od 3 nedelje ako se prijavljujete izvan Velike Britanije i u roku od 8 nedelja ako se prijavljujete u Velikoj Britaniji.

Dužina opšte studentske vize zavisi od trajanja vašeg kursa i možete se prijaviti za produženje ako želite da ostanete u Velikoj Britaniji da biste radili ili nastavili dalje studije. Dečija studentska viza važi za dužinu kursa, do najviše 6 godina, i može se produžiti. Dužina kratkoročne studentske vize ne može preći dužinu vašeg kursa i ne može se produžiti.

Vreme obrade

3 Weeks

Mogućnosti za rad

Međunarodnim studentima je dozvoljeno da rade sa studiranjem u Velikoj Britaniji, pod određenim uslovima. Vrsta posla koji možete da uradite zavisiće od toga šta studirate i da li ćete raditi tokom školskog mandata ili tokom pauze.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Glavni razlozi odbijanja studentskih viza su:

 1. Nedostaju ili netačni dokumenti;
 2. Neispunjavanje finansijskih zahteva;
 3. Pogrešan format dokumenta.