Keystone logo

50 DBA Programi u Сједињене Америчке Државе за 2024

Filteri

Filteri

  • DBA
  • Сједињене Америчке Државе
Polja studija
  • Društvene nauke (1)
  • Građevinarstvo (0)Inženjerske studije (0)Jezici (0)Moda (0)Nauka o Životnoj sredini (0)
  • Nauka o životu (1)
  • Obrazovanje (0)Prirodne nauke (0)Program opštih studija (0)
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

DBA Programi u Сједињене Америчке Државе

Доктор за пословну администрацију, или ДБА је, пре свега, истраживање вођен степен програм дизајниран за високо квалификоване и искусне пословне професионалце. ДБА кандидати су често заинтересовани за наставак руководеће и извршне позиције у оквиру својих области, или да постане универзитетски професори пословања. Универзитетима и пословним школама у САД нуде програме степена ДБА, која је понекад хонорарно или пуно радно вријеме.

МБА, МСц у пословно-вези академске дисциплине, или упоредиви Мастер 'с степен је обично предуслов за ДБА, осим ако није другачије назначено од пријемног одељења на универзитету или пословне школе у ​​САД. ДБА кандидата на универзитетима и пословним школама у САД примене своје знање пословног теорије, лидерске способности, стратешке одлуке и способност да управља као они развијају своје истраживачке теме и почети да раде на њиховом дисертације.Пословна администрација теме као што су глобализација, корпоративне друштвене одговорности, етике, лидерства, управљање ланцем снабдевања, друштвени утицај менаџмента, предузетништва, међународног пословања, финансија и другим темама могу постати основа за ДБА кандидата 'с теми истраживања.

Можете прочитати више о могућностима да се упише у ДБА програма у САД-у кликом на линкове испод. Можете лако да захтевају све информације директно од универзитета у САД, овде.