Keystone logo

2 Doktor obrazovnih nauka Programi u Obrazovanje Međunarodno obrazovanje 2024

Filteri

Filteri

 • Doktor obrazovnih nauka
 • Obrazovanje
 • Međunarodno obrazovanje
Polja studija
 • Obrazovanje (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Doktor obrazovnih nauka Programi u Obrazovanje Međunarodno obrazovanje

  Доктор образовања је један од највиших степена доступних на универзитетима. Као докторски студиј заснован на истраживању, често се фокусира на поља у оквиру образовања како би припремила студенте за академске, клиничке или истраживачке радове. Већина студената може завршити програм доктора образовања за три године.

  Шта је доктор образовања у међународном образовању? То је дипломски програм који се усредсређује на разумијевање и формалних и неформалних образовних стандарда у различитим политичким, социо-културним, економским и језичким контекстима. Учесници могу посматрати принципе људских права, једнакости и социјалне правде у образовном окружењу. Тачан курс који је потребан за овај степен може бити различит на сваком универзитету. Неки примјери потенцијалних курсева који студенти можда морају имати укључују међународно и упоредно образовање, парадигме алтернативних истраживања, критичку друштвену теорију и школовање, те људска права и друштвене покрете.

  Ово образовање на високом нивоу може довести до много корисних исхода учења. Неки учесници могу одрадити своје процене, развити политику и вештине анализе. Све ове вјештине могу помоћи наставницима да постану бољи наставници, истраживачи и активисти за људска права.

  Сваки универзитет може имати мало различиту школарину за доктора образовања. Једини начин на који апликанти могу заиста сазнати колико ће можда платити јесте контактирање саме школе.

  Доктор образовања у међународном образовању може довести до разних каријера било гдје у свијету. Тачне доступне могућности могу се разликовати на основу претходног радног искуства и друге едукације ученика. Неки дипломци са овим степеном постали су професори, супервизори, истраживачи у образовању, стручњаци за курикулуме, креатори политике, извршни директори образовања и директори непрофитних организација.

  Можда ћете моћи да нађете доктора образовања у школама у Сједињеним Државама, Ирској, Аустралији, Јужној Африци и другим земљама широм света. Неки универзитети могу имати и онлине програме. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.