Keystone logo

6 Doktor obrazovnih nauka Programi u Obrazovanje Opšte obrazovanje 2024

Filteri

Filteri

 • Doktor obrazovnih nauka
 • Obrazovanje
 • Opšte obrazovanje
Polja studija
 • Obrazovanje (6)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Doktor obrazovnih nauka Programi u Obrazovanje Opšte obrazovanje

  Доктор за образовање је докторски студиј заснован на истраживању сличан доктору филозофије, али се фокусирао на област образовања. Због тога што је напредна академска награда, студенти ће можда требати магистарски или дипломски степен пре него што буду прихваћени у програм.

  Шта је доктор образовања у општем образовању? То је докторски степен дизајниран да научницима даје широк, концептуални оквир који окружује руководство и теорију потребну у образовним установама. Основни курсеви у овој врсти програма могу бити различити на сваком универзитету. Неки могу бити слични политичкој анализи у образовању, примијењене статистике у истраживачким, технолошким и образовним институцијама, процесу управљања знањем у образовању и теоријским основама учења. Многи програми доктора образовања укључују дисертације, предавања и пројекте у наставни план и програм.

  Овај степен може припремити ученике за улоге вођства у академији захваљујући унапређеном познавању менаџмента, иновација и комуникације. Неке од ових научених вјештина, попут комуникације, могу чак побољшати приватни живот ученика.

  Трошкови доктора образовања могу зависити од дужине програма и локације школе. Већина докторских студија траје три године у просеку. Кандидати који желе тачну процјену цијене можда ће морати урадити више истраживања.

  Већина студената који се упишу у програм доктора образовања заинтересовани су за рад у образовном пољу. Из тог разлога, већина дипломаца наставља да постану координатори за школовање, директоре школа, административаче образовања, супервизоре, универзитетске професоре или истраживаче у образовању. Наравно, неки студенти могу користити ово образовање и пренесене вештине стечене да започну рад у корпорацијама, државним или непрофитним организацијама.

  Где можете узети доктора образовања? Овај високи степен се може понудити на универзитетима широм света. Неке школе могу чак имати и онлине курсеве, што значи да можете стећи степен од удобности свог дома. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.