Keystone logo

2 dr (Doktor) Programi u Studije Humanističkih nauka Lingvistika Filologija 2024

Filteri

Filteri

  • Studije Humanističkih nauka
  • Lingvistika
  • Filologija
Polja studija
  • Studije Humanističkih nauka (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

dr (Doktor) Programi u Studije Humanističkih nauka Lingvistika Filologija

Šta je filologija?
Filologija je proučavanje jezika u pisanim istorijskim izvorima. To je kombinacija književne kritike, istorije i lingvistike. Filolozi se bave načinom na koji se jezik vremenom menjao i kako se koristi u različitim kontekstima. Oni takođe proučavaju odnose između jezika i kultura koje ih govore.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz filologije?
Sa diplomom iz filologije, možete nastaviti karijeru u nastavi, lingvistici, prevođenju ili izdavaštvu. Takođe možete da koristite svoje veštine za rad u oblastima kao što su marketing, oglašavanje ili odnosi sa javnošću.

Zašto je studiranje filologije važno?
Studiranje filologije je važno jer nam pomaže da shvatimo kako se jezik vremenom menjao i kako se koristi u različitim kontekstima. Takođe nam pomaže da bolje razumemo odnose između jezika i kultura koje ih govore. Razumevanjem ovih stvari možemo bolje komunicirati sa ljudima iz drugih kultura i poboljšati naše razumevanje sveta oko nas.

Koje stepene možete zaraditi u filologiji?
Postoji nekoliko različitih vrsta filoloških stepeni koje možete nastaviti. Ovo uključuje Bachelor of Arts (BA) u filologiji, magistar umetnosti (MA) u filologiji, i doktor filozofije (PhD) u filologiji. Svaki od ovih stepeni pružiće vam priliku da detaljno proučavate jezik i naučite. Neke škole nude filološke diplome posebno, dok druge nude diplome iz srodnih oblasti kao što su lingvistika ili istorija sa fokusom na filologiju.