Georgian State University Of Theatre And Film

Uvod

Позориште и филм Схота Руставели, Државни универзитет у Џорџији обучава глумце драме и филма, музичког позоришта, луткарства, марионете и пантомиме, редитеље драме, филма и телевизије, кинематографе, позоришне и филмске критичаре, историчаре уметности, стручњаке за телевизију и друге медији, кореографи, туристички менаџери и стручњаци културно-образовног сектора.

Наши студенти су постигли међународни успех и највише награде на разним филмским и позоришним фестивалима и такмичењима.

Универзитет има позориште Д. Алексидзе, научну библиотеку, лабораторије, образовни, научни институт, који припрема енциклопедије грузијског позоришта и биоскопа.

Универзитет има факултете драме, филма и телевизије, хуманистичких наука, друштвених наука и менаџмента и грузијске народне музике и плеса, где преко хиљаду студената стиче дипломе основних, мастер и докторских студија.

Универзитет је одиграо велику улогу у обуци стручњака за позориште и биоскоп за читав регион Кавказа. Универзитет је образовао стручњаке за руско, јерменско, азербејџанско, абхазијско, осијско, ингушко, чеченско и друга позоришта. Многа данас позната позоришта основана су на основу универзитетске обуке и дипломских представа (попут Позоришта глумаца у биоскопу, позоришта Мескхетиан, позоришта Метекхи, позоришта Ахметели, позоришта Саингило, позоришта Пантомиме итд.)

Универзитет одржава креативне и научне везе са универзитетима у различитим земљама.

Lokacije

  • Davit Aghmashenebeli Avenue,40, , Tbilisi

Pitanja