Graduate School of Biosciences Munich

Uvod

Добродошли на факултет за квантитативне биознаности у Минхену (КБМ) . Наша школа има за циљ да припреми младе научнике за живот за нову еру квантитативне, системски оријентисане биолошке науке. Он пружа иновативан, интегрисан докторат. програм обуке који је интернационалан у погледу и спаја низ различитих дисциплина, од биохемије и медицине до биоинформатике, експерименталне и теоријске (био-) физике и примењене математике. И студентски истраживачки пројекти и настава у учионици су високо интердисциплинарни.

Школа је заједничка иницијатива водећих научника са Универзитета Лудвиг-Макимилианс (ЛМУ) у Минхену , Института за биохемију Мак Планцк , Центра Хелмхолтз у Минхену и Техничког универзитета у Минхену (ТУМ) . КБМ добија средства кроз други круг њемачке иницијативе за изврсност, која је осмишљена да промовира изврсност и иновације у истраживању и образовању на њемачким универзитетима.

Међународни Пх.Д. Програм обуке се фокусира на комуникацију и сарадњу између традиционално одвојених дисциплина, од биохемије и медицине до биоинформатике, експерименталне и теоријске биофизике и примењене математике. Својим снажним нагласком на усвајање теоријске анализе у напредним квантитативним експериментима и изврсности научника који учествују, школа има јединствену позицију у европском научном окружењу.

Језгро особља школе су главни истраживачи које представљају научни координатори програма, научно и административно особље и дипломирани студенти (75-100 у стабилном стању). Поред тога, екстерни научни саветодавни одбор , који представља четири кључне научне области (биохемија, биофизика, биоинформатика / статистика / теоријска физика и медицина), саветује школу о организацији и стратегији.

Lokacije

  • Graduate School of Quantitative Biosciences Munich – BioSysM Butenandtstrasse 1 81377 Munich Germany, , Munich

Pitanja