Graduate School of Life Science Munich

Uvod

Наша постдипломска школа

Дипломска школа животних наука у Минхену је део Биолошког факултета и Факултета за хемију, биохемију и фармацију Лудвиг-Макимиланс-Университат Мунцхен (ЛМУ). Ови одлични факултети су рангирани међу најбољим образовним институцијама за биологију и биохемију у Немачкој. Заједно са ЛМУ Гене Центром и Клиникум дер Универститат Мунцхен (КУМ), они припадају ХигхТецхЦампусЛМУ у Гроссхадерн-Мартинсриеду који је познат по међународним најсавременијим истраживањима у области природних наука. Истраживачке групе које учествују често сарађују са суседним Макс-Планковим институтима за биохемију и неуробиологију и са Немачким истраживачким центром за здравље животне средине (Хелмхолтз Зентрум Мунцхен).

О Универзитету Лудвиг-Максимилијан

Зграде инспирисане италијанским путевима престижног Лудвиг-Макимилианс-Университат Мунцхен смештене су у центру Минхена, у близини енглеског врта, првог великог европског градског парка. Универзитет је међу најстаријим и највећим у Немачкој. Основан је 1472. године у баварском граду Инголстадту под војводом Лудвиком Богатијем, а након заустављања у Ландсхуту, коначно се населио у Минхену 1826. Од тада је привукао бројне угледне учењаке. Међу њима су изумитељ рендгенских зрака Вилхелм Роентген, хемичар и отац савремене пољопривреде Јустус вон Лиебиг и социолог Мак Вебер. Од свог концепта, универзитет је родио 13 добитника Нобелове награде. Данас Лудвиг-Макимилианс-Университат са својих 48 000 студената, од којих су 15% међународни студенти, нуди живахан студентски живот. Његових више од 700 професора и 3.000 доцента обликује јединствени пејзаж истраживања и наставе.

Лудвиг-Макимилианс-Университи Ранкинг

Поново у 2021. Лудвиг-Макимилианс-Университат Мунцхен заузима водећу позицију на ранг-листи светске репутације часописа Тимес Хигхер Едуцатион, где се ЛМУ налази на 32. месту. Сходно томе, ЛМУ је међу најреномиранијим универзитетима у Европи. Светска ранг листа репутације оцењује репутацију универзитета у настави и истраживању консултујући реномиране научнике из целог света.

Наша постдипломска школа

Висока школа о животним наукама у Минхену (ЛСМ), основана 2009. године, нуди међународни докторски програм из наука о животу који покрива области антропологије, биохемије и биологије ћелије, екологије, еволуције, генетике, микробиологије, науке о биљкама, систематике и зоологије за изузетне мотивисане и квалификованих истраживача. Програм се у потпуности предаје на енглеском језику и пружа свеобухватну научну обуку на једном од најбољих универзитета у Европи. Чланови постдипломске школе су део Биолошког факултета и Факултета за хемију, биохемију и фармацију Лудвиг-Макимиланс-Университат Мунцхен (ЛМУ). Факултети су рангирани међу најбољим образовним институцијама за биологију и биохемију у Немачкој.

Програм и наши чланови

Истраживачка обука на конкретном пројекту биће допуњена семинарима, ретреатовима, курсевима метода, обуком о преносивим вештинама и учешћем на најмање једној међународној конференцији. Докторски програм је отворен за студенте који имају диплому магистра или диплому или, у изузетним случајевима, четворогодишњу диплому. Успешним студентима постдипломских студија ЛМУ ће доделити докторску диплому (Др. рер. нат.) након 3 до 4 године. Кандидати треба да докажу јаку квалитативну позадину, као и интересовање и способност да спроводе независно истраживање.

Више од 50 истраживачких група, међународно признатих по својим иновативним истраживачким приступима и технологијама, чине језгро факултета постдипломских школа. Користећи најсавременије приступе, ове групе имају за циљ да одговоре на суштинска питања релевантна за основна и примењена биолошка и биохемијска истраживања. У оквиру сопствене истраживачке групе или у сарадњи са специјализованом истраживачком групом у кампусу, докторати ЛСМ-а добијају прилику да науче и управљају разним техникама. Тако се студентима докторских студија на ЛСМ-у пружа темељна обука о напредним методама у науци о животу.

Сврха програма је да научи не само техничку експертизу неопходну за успех у истраживању, већ и да пренесе вештине које су неопходне сваком промишљеном и одговорном научнику. Ово последње укључује способност комуницирања једноставним језиком и спремност да се бави биоетичким питањима и учествује у јавним дискурсима које они могу изазвати. Поред тога, страним студентима се нуде интерни курсеви немачког језика, укључујући интеркултуралне аспекте како би се олакшала интеграција. Успешни студенти завршавају постдипломске студије након отприлике три до четири године и добијају докторат (Др. рер. нат.) од стране ЛМУ.

На први поглед

  • Трајање доктората: 3 до 4 године
  • стекао звање доктора наука (Др. рер. нац.)
  • Курсеви ће се изводити на енглеском језику
  • Доступне стипендије: 2 ДААД и 2 ЦСЦ ЛМУ стипендије
  • Кампус: ХигхТецхЦампус у Минхену

Stipendije i finansiranje – opcija 1

Lokacije

  • Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

Pitanja