Gran Sasso Science Institute GSSI

Uvod

Научни институт ГССИ – Гран Сассо је међународни докторат. школа и центар за истраживање и високо образовање у областима физике, математике, рачунарства и друштвених наука. Основан је 2012. године у Л'Аквили (Италија) као Центар за напредне студије ИНФН – Националног института за нуклеарну физику, а затим основан у марту 2016. као Школа за напредне студије која пружа постдипломско образовање. Кроз свакодневну сарадњу и интеракцију, истраживачи и студенти имају прилику да изграде чврсто знање о истраживачким методама и да експериментишу са контаминацијом интересовања, иновативним приступима и мултикултуралном разменом у свим активностима ГССИ. У решавању сложености данашњег света, посвећени смо уклањању свих баријера између ГССИ области студија и истраживања, где интердисциплинарност и унакрсна оплодња стоје у основи свега што радимо. Међу нашим циљевима је ширење научних резултата према друштву и промоција културних догађаја за ширу јавност, грађане и школе.

Научни институт ГССИ - Гран Сассо нуди 36 доктора наука. стипендије за академску 2022/23. годину и позива на пријаве за стипендије за докторске студије. Програми из „Физике астрочестица” (9), „Математике у природним, друштвеним и животним наукама” (9), „Рачунарства” (9), „Регионалне науке и економске географије” (9).

Службени језик за све др. курсеви су енглески .

Стипендије се додељују на 4 године и њихов годишњи износ је 16.159,91 € бруто. Сви Пх.Д. студенти имају бесплатан смештај у објектима ГССИ и коришћење мензе.

Lokacije

  • Viale Francesco Crispi,7, 67100, L'Aquila

Pitanja