Hector Fellow Academy

Uvod

Добродошли у Hector Fellow Academy

Стварамо синергије за промовисање интердисциплинарног истраживања резања

Hector Fellow Academy је млада наука. Нуди платформу за умрежавање, интердисциплинарну размјену и узајамну инспирацију лауреатима награде Хецтор Сциенце Авард. Поред тога, Академија подржава младе истраживаче који обећавају.

О Hector Fellow Academy

Интердисциплинарна мрежа за истраживање резања

Hector Fellow Academy основана је 2013. године. Данас ову мрежу чини 23 професора и 19 младих научника који раде у области природних и техничких наука. Нове истраживачке теме и иновације подстичу се окупљањем ових истакнутих научника из различитих институција и научних дисциплина. Hector Fellow Academy истраживања у Њемачкој и доприноси рјешавању глобалних изазова кроз подизање свијести о друштвено-политичким питањима.

Интердисциплинари Ресеарцх

Главна брига Hector Fellow Academy је промоција интердисциплинарне размјене између својих чланова, који раде заједно у истраживачким институцијама, дисциплинама и истраживачким областима. Чланови Академије су Хецтор Фелловс - професори СТЕМ-предмета - и млади истраживачи уз подршку Hector Fellow Academy . Годишњи симпозијуми пружају могућност за размјену идеја унутар Hector Fellow Academy и за улазак у дијалог са јавношћу. Поред тога, Хецтор Фелловс могу добити финансијску подршку од Академије за заједничке иновативне мултидисциплинарне научне пројекте и конференције.

Мултидисциплинарност као основни принцип:

 • Мрежа врхунских истраживача из природних наука, инжењерства, медицине
 • Сарадња између институција
 • Истраживање у области интерфејса
 • Интердисциплинарна размјена
 • Импулси за иновативне приступе истраживању

Промоција младих научника

Један од кључних елемената Hector Fellow Academy је подршка младих истраживача. Академија нуди докторат. амбициозним дипломираним студентима. Као део апликације, мора се поднети само-развијена иновативна истраживачка идеја у области истраживања једног од Хецтор Фелловс. Ову идеју треба да истраже студенти током три године доктората. фаза. Млади научници запослени су као асистенти у Институту одговарајућег Хектора, који је уједно и супервизор њихове докторске дисертације. Штавише, Академија подржава младе научнике (обично постдокторске) који раде у једном од интердисциплинарних пројеката Хецтор Фелловс.

Студенти докторских студија, као и постдокторанди, имају прилику да прошире своје истраживачко знање и стекну знање о менаџменту похађајући курсеве на ХЕЦТОР школи за инжењерство и менаџмент, Технолошку пословну школу Техничког института Карлсрухе. Штавише, Академија подстиче активно међународно умрежавање својих младих научника, нпр. На годишњим симпозијумима.

Предности за младе научнике ХФА:

 • Чланство у одличној истраживачкој мрежи
 • Сарадња са врхунским истраживачима
 • Додатни курсеви управљања
 • Истраживање о најновијим научним питањима
 • Соба за визионарске идеје
 • Финансирана позиција и материјални трошкови

Lokacije

 • Schlossplatz 19, 76131, Karlsruhe

Pitanja