Heinrich Heine University Düsseldorf

Uvod

Heinrich Heine University Düsseldorf једна је од најмлађих високошколских установа у савезној држави Северна Рајна-Вестфалија-основана 1965. Од 1988. године наш универзитет носи име једног од најбољих синова града. Данас око 35.000 студената студира у модерном кампусу под условима идеалним за академски живот.

Као универзитет у кампусу где је све блиско, све зграде, укључујући Универзитетску болницу и специјализоване библиотеке, лако су доступне. Наша универзитетска одељења уживају одличну репутацију због изузетно великог броја сарадничких истраживачких центара. Штавише, главни град државе Дизелдорф пружа атрактивно окружење са високим квалитетом живота.

Профил

ХХУ је универзитет главног града Сјеверне Рајне-Вестфалије од 1965. Сматра се „грађанским универзитетом“ и интердисциплинарно фокусираним, умреженим и свеобухватним универзитетом.

Универзитет грађана

Универзитетска јединица за грађане координира и организује све активности ХХУ -а које се односе на дијалог између науке и друштва. У ту сврху управља програмима финансирања, саветује о питањима о научном дијалогу и организује догађаје.

Изврсност

У оквиру националне иницијативе за изврсност, ХХУ (у сарадњи са Универзитетом у Келну ) такође је представљен са групом изврсности за биљне науке ЦЕПЛАС.

Универзитет у Келну

Универзитет у Келну један је од најстаријих и највећих универзитета у Европи. Због изузетних научних достигнућа и високог квалитета и разноврсности дипломских програма, ужива одличну међународну репутацију.

Мисија УоЦ-а је да ствара, чува и преноси знање, нуди својим студентима и академцима на почетку каријере изванредно академско образовање, квалификује их за академску и професионалну каријеру, промовише најсавременија истраживања и подстиче иновације, фокусирајући се на стално променљиве потребе и изазови данашњег друштва.

План развоја универзитета

ХХУ дефинише средњорочне стратегије и циљеве за свој рад у свом Хоцхсцхулентвицклунгсплану (план развоја универзитета, ХЕП). Објављен у децембру 2017. године, УДП 20.21 је тренутно на снази.

Предузетништво

ХХУ одрживо тежи проактивном повезивању универзитета и предузетништва са иницијативама попут Центра за предузетништво (ЦЕДУС).

Родна равноправност, породица и разноликост на ХХУ

За универзитет фокусиран на будућност, родна равноправност, једнаке могућности, подршка породице и различитост су кључна поља деловања. У ту сврху, ХХУ у сваком случају пружа властите могућности и иницијативе.

Родна равноправност

Равноправност жена и мушкараца и једнаке могућности за запослене и студенте са инвалидитетом један је од основних циљева ХХУ -а.

Породица

Добра компатибилност породице, студија и посла потврђена је ревизијом у ХХУ - ФамилиенБератунгсБуро (ФББ) је ваш директни контакт.

Разноликост

ХХУ различитост својих студената и запослених види као предност и прилику - у ту је сврху поставила властити портал.

Факултети

Универзитет Хеинрицх Хеине (ХХУ) подељен је на пет факултета који се сви налазе у једном кампусу. Најстарији и језгро универзитета је Медицински факултет, затим следе Природно -математички факултет и Филозофско -уметнички факултет. Крајем осамдесетих и почетком деведесетих тада су покренути Пословно -економски факултет и Правни факултет.

Једно од наших данашњих жаришта, које повезује све факултете, су науке о животу. Заједнички студијски програми међу одељењима (као што је Пословна хемија) једна су од наших главних предности.

Statistika

University Facts and Figures

Our young university already has a long tradition: It has grown out of the Medical Academy founded in 1907. In 1965 the university was created by the state of North Rhine-Westphalia. It started with three faculties: the Faculty of Medicine, the Faculty of Mathematics and Natural Sciences, and the Faculty of Arts and Humanities.

In 1988 it was renamed Heinrich Heine University and experienced a period of dynamic growth. In the 1990s two new faculties were added: the Faculty of Business and Economics and the Faculty of Law. Today, around 35,000 students, more than 2,000 lecturers, and 900 further employees study, teach, and work on our campus. At the beginning of the winter semester 2018/19 we were able to welcome about 4000 new students.

  Statistika bivših studenata

  Lokacije

  • Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf, Universitätsstr. 1, 40225, Düsseldorf

  • Cologne

  • 2428, Jülich

  Pitanja