IMT School for Advanced Studies Lucca

Uvod

Школа

ИМТ Сцхоол фор Адванцед Студиес алт="Луцца је јавна постдипломска школа и истраживачки институт који се фокусира на анализу економских, друштвених, технолошких и културних система. Школа је под управом проф. Пиетра Пиетринија од новембра 2015. године. Институција ИМТ-а министарском уредбом од 18. новембра 2005. године, Школа се истакла захваљујући квалитету и иновативности свог истраживачког и докторског програма и интердисциплинарности, коју карактерише комплементарност и дискурс између методологија црпених из економије, инжењерства, рачунарства, примењених математике, физике, археологије, историје уметности и анализе и управљања културним наслеђем. Фузија између уметности и технологије се такође огледа у најсавременијем кампусу Школе, који се углавном налази у новообновљеном комплексу Сан Франческо. кампус се налази унутар историјског центра града алт="Луцца, који је потпуно окружен потпуно инта цт зидови из доба ренесансе. Кампус укључује просторе за истраживање и лабораторије, курсеве и живот и рекреацију. Кампус употпуњује ИМТ библиотека, која нуди мноштво ресурса и нуди додатне радне и истраживачке области за ИМТ заједницу и град алт="Луцца уопште.

Истраживачка и образовна мисија

Истраживачи ИМТ-а спроводе најсавременија методолошка истраживања како би генерисали знање, применили знање за решавање проблема економске, индустријске, друштвене и културне природе и пренели знање кроз високо специјализоване дипломске курсеве и семинаре. Полазећи од темељног принципа научне изврсности, који се примењује на све области и нивое истраживачке заједнице ИМТ-а, Школа се истиче својом интердисциплинарном оријентацијом на развој иновативних истраживања и стицање веће међународне видљивости. Програм интердисциплинарног истраживања Школе је артикулисан у четири научне макрообласти: Економија, Наука о менаџменту и Сложени системи; Рачунарство и системско инжењерство; Когнитивна и социјална неуронаука; Културна баштина. Интердисциплинарни истраживачки програм Школе је артикулисан у четири научне макрообласти Наука о управљању економијом и Комплексни системи, Рачунарство, Системско инжењерство, Културно наслеђе, са додатном области Политичке историје. Истраживање Школе је даље организовано у различите, али мултидисциплинарне истраживачке јединице ( РУ). Већина РУ се одликује пирамидалном структуром у којој врх заузима истакнути виши истраживач, млађи чланови факултета чине средњи ниво, а базу чини мала група студената докторских студија, који активно доприносе истраживању у оквиру својих студија . Друге РУ су уместо тога структурисане на мултиполаран начин, са високо специјализованим истраживањима усредсређеним на тематска језгра и допринос различитих методологија. Рад који се обавља у истраживачким јединицама је уско повезан са мултидисциплинарним докторатом ИМТ-а. програм, који пружа јединствено и карактеристично наслеђе компетенција у широком оквиру анализе и управљања мноштвом система. Програм је артикулисан у наставним плановима и програмима који деле заједничке основне курсеве и пружају специјализовану обуку у специфичној дисциплини докторске тезе. На крају програма, студенти могу успешно да се суоче са терминима у и ван академске заједнице због своје способности да препознају и решавају нове и све сложеније проблеме. Глад за учењем, анализом и решавањем проблема, способност да прихвате приступ решавању проблема која није ограничена границама ниједне појединачне дисциплине, а способност брзог упознавања са алатима и методама у областима ван сопствених су три талента које ИМТ има за циљ да негује код својих доктораната. ИМТ сваке године прима хиљаде пријава за програм из свих делова света.

Утицај

ИМТ има утицај на различитим нивоима иу више сфера. Што се тиче истраживања, упркос релативно младој доби, ИМТ већ има много конкретних успеха, угошћујући низ међународних, европских и националних истраживачких пројеката који чине скоро половину његовог годишњег буџета. Штавише, висок научни квалитет професора и истраживача Школе је недавно сертификовао АНВУР (Национална агенција за евалуацију универзитета и истраживачких института). ИМТ је постигао одличан резултат, заузимајући прво место у области 13 „економија и статистика“, са просечном оценом од 0,91/1 за представљене публикације. Такође, узимајући у обзир друге научне области Школе, свеобухватан просечан резултат био је 0,92/1, са просеком од 0,98/1 у областима рачунарства, инжењерства и математике. Ово представља изванредан успех, јер сличне резултате није постигао ниједан други универзитет у свих 14 области које су оцењене. Истраживања у ИМТ-у се такође спроводе у блиској сарадњи са локалном територијом кроз различите иницијативе и пројекте у различитим областима (индустрија ткива, здравствена индустрија, поморска индустрија, ИКТ за паметне градове и многе друге) у сарадњи са општином алт= „Луцца. ИМТ промовише високо образовање и истраживачко науковање. Компаније могу да контактирају ИМТ да активирају уговоре о високом образовању и истраживачком науку са студентима за које се сматра да испуњавају услове за упис на ИМТ-ов докторски програм. Компаније такође могу контактирати школу са профилима од интереса (који су такође у складу са истраживачким планом ИМТ-а) да се оглашавају на следећем позиву за докторски програм Више информација на страници за науковање.Школа наставља да јача свој утицај на територији интензивирајући сарадњу са предузећима, јавним субјектима, институцијама, школама и наставком успешног програма ОПЕН ИМТ Цонференцес културних и научних манифестација отворених врата.

Lokacije

  • Piazza S. Francesco, 19 - 55100 Lucca (Main Campus), , Lucca

Pitanja