Keystone logo
Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Alma Mater Europea

Uvod

Alma Mater Europaea јe meђunarodni univerzitet koјi јe pokrenula Evropska akademiјa nauka i umetnosti u Saltsburgu, Austriјa. Akademiјa obјedinjuјe oko 2.000 vrhunskih nauchnika, ukljuchuјuћi 34 dobitnika Nobelove nagrade. Preko 2.000 studenata iz 30+ zemalja studira na Alma Mater doktorskim, master i bachelor programima iz oblasti humanistichkih nauka, upravljanja proјektima, veshtachke inteligentsiјe, odrzhivog razvoјa, poslovanja, strateshke komunikatsiјe, sotsiјalne gerontologiјe, fizikalne terapiјe i sestrinstva.

Alma Mater Europaea posveћena јe proizvodnji diplomatsa chiјe su kvalifikatsiјe natsionalno i meђunarodno priznate i prihvaћene. Alma Mater Europaea nastoјi kontinuirano poboljshavati nashe akademske programe usmјerene na kariјeru u skladu sa svјetskim trzhishtem i u skladu sa meђunarodnim obrazovnim organizatsiјama, te se podvrgavamo stalnom protsesu samoevaluatsiјe i samopoboljshanja putem interne i eksterne provјere kvaliteta .

Alma Mater Europaea studentima nudi bogato i raznoliko akademsko okruzhenje koјe osigurava moguћnosti za intelektualni razvoј i stitsanje profesionalnih znanja i vјeshtina. Nashe nastavne metode su u skladu sa meђunarodnim standardima. Fokusirani smo na razvoј kariјere u stvarnom svetu i nudimo fleksibilan, prilagoђen i efikasan pristup.

Pod pokroviteljstvom Evropske akademiјe nauka i umetnosti, Alma Mater Europaea nastoјi da formira novu meђunarodnu lidersku elitu u oblastima obrazovanja, kulture, ekonomiјe, prava, zdravlja, ishrane i zhivotne sredine.

Misiјa, viziјa i strategiјa

Misiјa

Osnovna misiјa AMEU јe razvoј i implementatsiјa kvalitetnih, komplementarnih i trazhenih za evropski oriјentisanih primenjenih i konkurentnih programa potrebnih pre svega poslovnom sektoru Sloveniјe i srednje Evrope.

Misiјa AMEU јe da sprovodi vrhunske pedagoshke i nauchno-istrazhivachke programe u razlichitim oblastima i da sluzhi zaјednitsi kao univerzitetski tsentar koјi promovishe razvoј, shirenje i korishћenje znanja iz oblasti razlichitih nauka. AMEU јe razvio saradnju sa univerzitetima u regionu i drugim evropskim zemljama u tsilju stitsanja i implementatsiјe novih znanja i razvoјa novih znanja u saradnji sa drugim univerzitetima u regionu.

AMEU stoga doprinosi ekonomskom i kulturnom razvoјu i stvaranju vrednosti i ispunjava lokalnu, natsionalnu i regionalnu misiјu u oblasti obrazovanja, istrazhivanja i kulture na osnovu transnatsionalnog i interdistsiplinarnog pristupa.

Viziјa

Viziјa AMEU јe da postane meђunarodni obrazovni tsentar, tsentar izvrsnosti u obrazovanju i istrazhivanju, koјi ћe svoјim strateshkim i primenjenim istrazhivanjima kreativno reshavati ekonomska, tehnoloshka, zdravstvena i drushtveno-politichka, ekoloshka i klimatska i interkulturna pitanja Tsentralne Evrope, pre svega Podunavlja i Balkana.

Kao otvorena akademska zaјednitsa ponudiћe, u saradnji sa svoјim partnerima, proјekte za ekonomski i tehnoloshki razvoј, mir i demokratiјu, odrzhivi razvoј i razvoј ekoloshke ravnotezhe u regionu, chime ћe doprineti evropskoј reintegratsiјi.

Strategiјa razvoјa

Rad AMEU -a zasnovan јe na sledeћim strateshkim politikama:

razvoј studiјskih programa u oblastima u koјima јe dostupan naјveћi broј radnih mesta;

 • razvoј fundamentalnih nauchnih distsiplina na koјima se zasnivaјu studiјski programi;
 • sprovoђenje primenjene nauchnoistrazhivachke delatnosti i prenos dostignuћa u zhivotnu sredinu;
 • saradnju sa komertsiјalnim i drugim organizatsiјama;
 • obavljanje struchnog usavrshavanja i konsultantski rad;
 • meђunarodnu vezu sa obrazovnim i istrazhivachkim institutsiјama.

Akreditatsiјa

Svi Alma Mater Europaea dodiplomski i postdiplomski programi su u potpunosti akreditovani od NAKVIS-a, Slovenachke agentsiјe za osiguranje kvaliteta za visoko obrazovanje.

Karakteristike kampusa

Alma Mater Europaea nije univerzitet u kampusu, a naša odeljenja i druge konstitutivne jedinice mogu se naći na različitim lokacijama.

Izaberite jednu od naših lokacija i bolje je upoznajte.

 1. Austrija
 2. Slovenija
 3. Hrvatska

Austrija

Zbog svoje bogate kulturne prošlosti i sadašnjosti, Austriju neguju ljudi širom sveta.

Salcburg

Smešten pod Alpima, četvrti najveći grad Austrije svetski je poznat po tome što je rodno mesto Volfganga Amadeusa Mocarta i međunarodno poznat po baroknoj arhitekturi svoje. Grad ima tri univerziteta i veliku studentsku populaciju. U Salcburgu se nalazi sedište Evropske akademije nauka i umetnosti.

Salcburg je jedan od najlepših gradova Evrope, koji je tokom vekova pažljivo očuvan. Okružen je spektakularnim pejzažima, jezerima, alpskim podnožjem i planinskim vrhovima.

Palate, arhiepiskopske crkve, trgovi i fontane, a posebno Tvrđava, odražavaju ljubav prema sjaju nekada moćnih arhiepiskopa koji su vladali gradom.

Lepota grada i prirodno okruženje privlače putnike vekovima i danas je glavna turistička atrakcija. Moći ćete da upoznate grad intimnije nego bilo koji turist može.

Slovenija

Slovenija snažno podržava ideju izgradnje pravog evropskog područja znanja i nastoji da sprovede mere koje podržavaju jednake mogućnosti, školski uspeh, mobilnost uopšte, visoko obrazovanje i stručno obrazovanje i osposobljavanje, učenje jezika, bezbednost u školi, nediskriminaciju, obrazovne tehnologije i obrazovanje na daljinu, akademsko i profesionalno priznavanje kvalifikacija, obrazovne statistike, opšti razvoj opšteg obrazovanja i stručnog usavršavanja, razvoj osnovnih i modernizacija postdiplomskog studije.

Ljubljana

Ljubljana je glavni i najveći grad Slovenije. Pored svega što imaju sve ostale moderne prestonice, Ljubljana je uspela da održi opuštenu atmosferu malog grada. Ljubljana ima veliku studentsku populaciju i njegova centralna geografska lokacija znači da možete stići do Alpa ili Jadranskog mora u roku od sat vremena.

Maribor

Maribor je drugi po veličini grad u Sloveniji. 2012. godine bila je Evropska prestonica kulture, a 2013. bila je evropska prestonica mladih. To je rodni grad mnogih poznatih i međunarodno poznatih umetnika i sportista, najuspešniji fudbalski klub u Sloveniji, najstarija loza na svetu, druga najstarija sinagoga u Evropi, domaćin dame FIS svetskog kupa u alpskom skijanju... Maribor ima veliku studentsku populaciju i popularna je destinacija za studente razmene.

Murska Sobota

Murska Sobota je najveći grad u severoistočnom delu Slovenije i regionalna prestonica Prekmurja. Ima jedinstvenu karakteristiku u odnosu na ostatak Slovenije, koja je uglavnom alpska: Muska Sobota je jedini slovenački grad smešten na stvarnoj ravnici. Tokom cele godine život grada obogaćen je kulturnim, zabavnim, tradicionalnim, kulinarskim i sportskim događajima.

Hrvatska

Hrvatska je dobrodošlo mesto za studente koji žele da studiraju u zemlji poznatoj po svojoj prelepoj obali, zbog mešavine mediteranskog i jugoistočnog evropskog šarma i bogatog istorijskog i kulturnog nasleđa.

Zagreb

Zagreb je glavni i najveći grad Hrvatske. To je kulturno, ekonomsko, sportsko i vladino središte zemlje. Zagreb je živopisan grad sa velikom studentskom populacijom, poznat po brojnim zelenim parkovima i noćnom životu. Grad lupa energijom, ali je uspeo da zadrži dosta milosti starog sveta.

  Prijem

  Diplomirani prijem

  Naši selektivni doktorski i master programi su prilagođeni nedavnim diplomcima i profesionalcima rane karijere iz bilo koje zemlje i raznovrsnog skupa sredina. Svake godine prihvatamo 20 do 40 studenata u svakom magistarskom programu, a između 12 i 20 doktorskih kandidata po doktorskom programu.

  • Za master program minimalni kriterijumi su prvostupni/dodiplomski stepen i znanje engleskog jezika.
  • Za doktorat, u najmanju ruku, morate da održite magisterij ili četvorogodišnju diplomiranu/diplomu, i vrlo dobro poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika.

  Proces prijema

  Proces prijema je bez muke i lak. Počinje sa vašom neobavezujućom mrežnom aplikacijom, koja traje oko 15-20 minuta. Ohrabrujemo vas da ga popunite što je pre moguće, jer prihvatamo prijave na redovnoj osnovi.

  Kao deo vaše prijave, vi ćete naznačiti da li se prijavljujete za zasluge- ili potrebe zasnovane Academicus stipendije.

  Čuti ćete od Ureda za prijem u roku od deset dana od vaše prijave. Ako vas tim za prijem potvrdi kao odgovarajućeg kandidata, bićete pozvani na intervju i otpremiti svoje diplome i dokumente. Dobićete odluku Academicus stipendije i podneti zahtev za dodatne stipendije, uključujući i neke koje pokrivaju punu školarinu.

  Preko Calendli, vi ćete se prijaviti za intervju, koji će se održati u roku od nedelju dana. U roku od nedelju dana nakon intervjua i vaše kompletne prijave, Alma Mater će prihvatiti ili odbiti vašu prijavu i obavestiti vas o stipendijama i školarini.

  Stipendije i finansiranje

  Grantovi, stipendije i asistenti za doktorske i magistarske studente

  Doktorat je istraživački stepen koji uključuje proizvodnju originalnog znanja i stipendije. Kandidati dr Alma Mater predstavljaju svoju stipendiju na istraživačkim kolokvijama i konferencijama, objavljuju svoj rad u recenziranim publikacijama i sprovode istraživanje bilo na univerzitetu ili izvan njega. Neki takođe predaju kurseve, uključeni su u više istraživačkih projekata i apliciraju se za grantove i stipendije. Magistrirao na Alma Mater Europaea podrazumeva završetak magistarskog rada. Neke studentske teze su najkvalitetnije i pretvorene u knjige ili naučne članke.

  Alma Mater Europaea sa zadovoljstvom objavljuje grantove za istraživanje, stipendije sa punom školarinom, stipendije, istraživačke stipendije i asistencije u nastavi. Za studente koji se prijavljuju 2023. godine, Alma Mater i njegovi partneri nude sledeće:

  • Academicus stipendije, dostupne magisterima i doktorskim studentima. Za maksimalno 9.000 evra za tri godine (3.000 evra godišnje) za studente koji pokazuju strast i talenat ili im je potrebna finansijska podrška.
  • Stipendije Plenkovića, dostupne magistarskim i doktorskim studentima. Dva studenta će dobiti ove visoko selektivne i prestižne grantove koji pokrivaju sve troškove, uključujući punu školarinu, putovanja i odbor, za sprovođenje istraživanja svetske klase u vezi sa medijima, informacione nauke ili odnose sa javnošću. Kandidati moraju pokazati prošle publikacije ili izuzetna dostignuća i sposobnost izrade izuzetnih istraživanja.
  • Nastava asistenti, na raspolaganju odabranim doktorskimkandidatima koji će ko-predavati dodiplomske nastave.
  • Grantovi rešenja za veštačku inteligenciju, dostupni studentima doktorskih studija primenjene veštačke inteligencije. Ako imate određeni projekat veštačke inteligencije ili istraživačku temu do koje vam je duboko stalo i zainteresovani ste za proučavanje projekta ili predmeta iz teorijskog ugla, pozivamo vas da svoj rad kombinujete sa doktoratom. Grantovi su dostupni do 120.000 evra za tri godine (40.000 evra godišnje). AI rešenja koja menjaju svet mogu dobiti još značajnije predloge poslovnog partnerstva.

  Lokacije

  • Ljubljana

   3GF6+7P Ljubljana, Slovenia, 1000, Ljubljana

   • Koper

    Via Primož Trubar 1, 6000 Koper - Capodistria, Slovenia, 6000, Koper

    • Maribor

     Center, Slovenska ulica 17, 2000 Maribor, Slovenia, 2000, Maribor

     • Murska Sobota

      Lendavska ulica 9, 9000 Murska Sobota, Slovenia, 9000, Murska Sobota

      Pitanja