Keystone logo
DIW Berlin - German Institute for Economic Research Доктор економије
DIW Berlin - German Institute for Economic Research

Доктор економије

Berlin, Немачка

5 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

01 Oct 2024

Request tuition fees

Na kampusu

* нема школарина

Uvod

Немачки институт за економска истраживања (ДИВ Берлин) је један од водећих института за економска истраживања у Немачкој. Ми смо независна, непрофитна институција укључена у економска истраживања, услуге и савете о политици. Поред блиске сарадње са универзитетима у Берлину и Бранденбургу, активни смо иу међународним академским мрежама.

Положај

Докторант из економије

ДИВ Градуате Центер (ГЦ) на Немачком институту за економска истраживања поздравља пријаве висококвалификованих постдипломаца из целог света за упис у његов структурирани докторски програм из економије.

Циљ ДИВ Градуате Центра је да изванредним студентима докторских студија пружи истраживачко окружење и структуру обуке која ће развити њихове таленте на примеран начин. Пружа им дубоко разумевање економских и друштвених процеса, док им нуди прилику да своје знање примене у оквиру професионалног истраживачког окружења једног од водећих економских истраживачких центара у Немачкој.

Центар за постдипломске студије нуди петогодишњи програм дубинске обуке из економије који води до доктората. са једног од берлинских универзитета. Студент ће проћи кроз наставни план и програм високог нивоа и добити обуку на послу у истраживачким одељењима ДИВ Берлина. Студентско истраживање треба да се фокусира на теоријске и/или примењене теме у оквиру економије и сродних друштвених наука. И образовање и истраживање у ГЦ-у имају снажну емпиријску компоненту. Докторска обука такође подстиче финансиране праксе у престижним институцијама као што су Међународни монетарни фонд, Светска банка и министарства, као и истраживачки боравак на реномираним универзитетима широм света.

По завршетку програма студенти ће послати неколико радова у рецензиране научне часописе. Они ће добити сертификат који потврђује учешће заједно са докторском дипломом.

Дипломски центар ДИВ нуди пет година финансирања са стандардном стипендијом од 1.450 евра месечно у првој години и уговором о раду у наредним годинама. Након завршене прве године, докторанди се распоређују у истраживачке одељења института. Истраживачке позиције се нуде у зависности од обима истраживачких пројеката у раду.

Prijem

O školi

Pitanja