Keystone logo
Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Uvod

Gdanjsk Universiti of Technologi (poljski naziv: Politechnika Gdanska) je jedan od najstarijih univerziteta u Poljskoj i najveći tehnički univerzitet u Severnoj Poljskoj.

Osnovana je 1904. godine i od tada obrazuje inženjere svetske klase u raznim oblastima nauke i tehnologije.

Smešten u Gdanjsku - gradu sa hiljadugodišnjom tradicijom i kapijom poljske obalne linije - savršeno je mesto za učenje i uživanje u studentskom životu.

Glavne prednosti Gdanjsk Universiti of Technologi

 • Gdanjsk Universiti of Technologi je prepoznat kao najbolji tehnički istraživački univerzitet u Poljskoj u konkurenciji Ministarstva nauke i visokog obrazovanja.
 • Prvo mesto u 2018. i drugo mesto u 2019. godini na rang listi Ministarstva nauke i visokog obrazovanja merenje popularnosti studija među kandidatima.
 • GUT je klasifikovan kao jedan od 10 najlepših univerziteta u Evropi prema Times Higher Education Universiti Rankings.
 • Univerzitet se sastoji od 9 fakulteta sa 37 oblasti studija.
 • Zapošljava 1200 akademskih nastavnika i obrazuje 14 hiljada učenika.
 • Diplomci ne samo da lako pronađu posao nakon diplomiranja, već i često uspešno kreiraju i vode sopstveni biznis. *
 • Za potencijalne kandidate, važno je znati da je Gdanjsk Universiti of Technologi je jedan od najpopularnijih univerziteta među mladima.
 • Međunarodni studenti u GUT-u uživaju jedinstvenu podršku, kako tokom procesa prijema, tako i tokom trajanja studija, iz Međunarodne kancelarije za studente i posetioce (ISVO) ** - entiteta posvećenog promociji Univerziteta na međunarodnom nivou, regrutovanju kandidata iz inostranstva i podršci pridošlicama.

* Prema nacionalnom istraživanju, zarada diplomiranih studenata Univerziteta u Gdansku nalazi se na četvrtom mestu među diplomcima u zemlji.

** ISVO je deo Kancelarije za međunarodne odnose Gdansk Universiti of Technologi i stvoren je da pruži informacije i savetovanje međunarodnim kandidatima i studentima. Podržavajuće, višejezično osoblje može odgovoriti na pitanja u vezi sa aplikacijama, univerzitetom, legalizacijom boravka u Poljskoj, smeštajem i pomoći u rešavanju bilo kakvih problema koji mogu nastati.

192808_NAWA-STER-EN.png

Lokacije

 • Gdańsk

  Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

  Pitanja