Keystone logo
EU Business School ДБА - доктор пословне администрације
EU Business School

ДБА - доктор пословне администрације

Geneva, Швајцарска

2 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Jun 2024

CHF 4.750 *

Na kampusu

* по термину

Uvod

144326_2_728x90.gif

Високо конкурентни програм докторке за пословну администрацију (ДБА) EU Business School осмишљен је тако да буде изазован, ригорозан и подстицајан и да повећа управљачке, лидерске и академске компетенције. Програм развија вештине самосталног и критичког размишљања ученика, што им омогућава да савладају одређено поље унутар посла. Студенти усавршавају своје истраживачке и аналитичке вештине довршавањем оригиналног истраживачког пројекта на стручном нивоу.

Програм ЕУ ДБА заснован је на ефикасној комбинацији курсева, семинара, стручних резиденција, истраживачких радова и завршне дисертације. Радећи са члановима факултета који имају велико академско и практично искуство, студенти стичу свеобухватно разумевање критичних напредних теорија и способност да одмах примене креативна решења за постојеће, дугорочне проблеме.

„Пре тога завршио сам мастер студиј на Универзитету у Кембриџу. Разлог због којег сам изабрао ЕУ за наставак студија је тај што сам искрено веровао да је ЕУ почела да има велики утицај у азијско-пацифичком региону. А свет се сели у Азијско-Тихи оцеан. "
Рави Фернандо, ДБА

Програм

Програм ДБА EU Business School има наставни план и програм темељен на истраживањима, који користи практичне пословне случајеве и који се састоји од примењеног истраживања за разлику од фундаменталног истраживања. ДБА се може попунити за само две године или за највише пет година. Програм се састоји од два главна дела: Фаза пред дисертације траје најмање годину дана. Циљ му је да студентима пружи теоретске и практичне информације о својим основним и пратећим областима студирања. Друга фаза одређује да ли су студенти тачно усвојили знање из фазе пре-дисертације и да ли су способни да примене то знање у решавању суштинског проблема.

За кога је ДБА?

ДБА је дизајниран за:

 • Носитељи МБА или магистарских студија и практичари са пет или више година пост-дипломског радног искуства.
 • Предузетници и старији руководиоци са алтернативним квалификацијама и успешном каријером.

DBA Student

Исходи учења

Програм доктора пословне администрације едукује менаџере, пословне лидере, руководиоце и научнике који могу:

1

2

3

4

Примените нова теоријска знања на савремене пословне проблеме у све сложенијем свету кроз примењено истраживање, подучавање и анализе. Истражите низ квантитативних и квалитативних метода које се често користе у истраживању за решавање тренутних пословних и менаџерских проблема. Идентификовати и проценити унутрашње и спољне утицаје на организације да развију стратешке планове за промене кроз управљање транзицијом. Показати стручност у етичким стандардима и праксама, као и одговорности и културне / глобалне разноликости, како би сарађивали као лидер који доприноси како у пословању тако и у друштву.

EU Business School Classes" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/11/116121__22A5246.jpg" alt="EU Business School Classes" />

Факултет

Високи калибрарски факултет у ЕУ чине редовни академици са докторатима, као и хонорарни инструктори који су такође тренутни чланови међународне пословне заједнице. Чланови нашег факултета имају тренутна или претходна искуства као предузетници, консултанти и пословни лидери. Ово спајање академског и професионалног света подржава јединствени и изузетан квалитет учења, ојачавајући прагматични приступ ЕУ у образовању.

Пријаве

Разумијемо да је одабир ДБА програма који испуњава ваше професионалне циљеве и истовремено одговара вашим образовним циљевима процес који захтијева пуно истраживања и размишљања. Наш пријемни тим је на располагању да вам помогне у вези било каквих упита или питања. Охрабрујемо вас да сазнате више о нама тако што ћете посетити наше кампусе, упознати наше студенте, посетити часове и отворене дневне сесије.

 • Попуните и пошаљите пријавни образац
 • Примите даље инструкције
 • Пошаљите додатне документе
 • Примите потврду о упису
 • Започните студије са ЕУ!

Захтеви

Захтеви за пријем*:

 • 1 оверена копија мастер студија и транскрипти.
 • Доказ течног енглеског језика: Минимална оцена ТОЕФЛ 110 (интернетска), 253 (рачунарска); ИЕЛТС 7.0; ЦАЕ Ц1 са минималном оценом 185; ПТЕ 68; Енглески матерински или сличан.

Кандидати такође морају испуњавати нешто од следећег:

 • ГПА од 3.0 на скали од 4.0.
 • Задовољавајући резултат на ГМАТ или ГРЕ.
 • 5 година професионалног радног искуства.

* Студенти који не испуњавају критеријуме испитује се у пријемној комисији и биће размотрено по основу заслуга. За више информација контактирајте одговарајуће одељење за пријем у Швајцарској.

Процес

Онлине

 1. Попуните докторску онлине пријаву.
 2. Примите е-пошту са упутствима како да поднесете даљу документацију.

Е-маил

 1. Преузмите, одштампајте и испуните докторски образац.
 2. Скенирајте и пошаљите попуњени образац за пријаву путем е-маила надлежном одељењу за пријем у Швајцарској.
 3. Примите е-пошту са упутствима како да поднесете даљу документацију.

Слање апликационог пакета:

Надлежно одељење за пријем у Швајцарској контактираће вас е-поштом са упутствима о томе како да поднесете свој пакет апликација. Затим пошаљите свој пакет апликација који садржи тражене документе поштом или е-поштом. Пријемно одељење ће потврдити пријем овог е-маила.

Документација

Сви кандидати треба да доставе следећа документа како би довршили процес пријаве:

 • 1 копија попуњеног пријавног формулара (ако пријава није попуњена путем интернета)
 • 1 оверена копија мастер студија и преписи или еквивалент *
 • Доказ о течном енглеском: оцена ТОЕФЛ 110 (заснована на Интернету), 253 (рачунарски); ИЕЛТС 7.0; ЦАЕ Ц1; ПТЕ 68; Енглески матерински или сличан
 • 1 копија животописа / животописа
 • 2 писма препоруке
 • 1 предлог истраживања који наводи ваше разлоге за остваривање ДБА и ваше истраживачке интересе; треба да буде дужине 3-5 страница
 • Фотографија електронског пасоша или 3 фотографије штампане величине пасоша
 • 1 копија важећег пасоша или личне карте
 • 1 банковно уверење или писмо које потврђује финансијску способност подносиоца захтева
 • 200 ЦХФ неповратна накнада за пријаву. Приложите новчани налог, чек или рачун за банковни пренос који се плаћа у ЕУ

Детаљи апликације и документа

Диплома *

Договорите се да ваш акредитовани факултет / универзитет и транскрипте пошаље у одговарајуће одељење за пријем у Швајцарску. Преписи се сматрају службеним ако носе службени печат универзитета и потпис декана. Академски транскрипти треба да садрже и контакт податке Универзитета. У транскрипту се морају навести узимани предмети, стечене оцене или резултати испита из сваког предмета и садржати потврде или дипломе. Ако документи нису на енглеском језику, морају се послати са овереним енглеским преводом.

Препоруке

Пошаљите два писма препорука академских саветника који су упознати са вашим академским перформансама и потенцијалима за лидерство. Ако сте неко време били ван академског света, пошаљите два писма послодаваца и / или менаџера који су упознати са вашом радном етиком, способностима и вештинама лидерства. Свако писмо које није написано на енглеском језику мора да буде овјерено енглеским пријеводом.

Програм траје најмање две године. Студенти имају 4 могућа уноса: октобар, фебруар, јун, август.

Graduation Geneva

Idealni studenti

Ishod programa

Izjave studenata

O školi

Pitanja