Keystone logo
Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Uvod

Основана 1963. године, ИСЦ Парис Гроуп је једна од ретких француских приватних, независних високошколских група – коју је основао пословни и образовни визионар Пол Икар. ИСЦ Парис група се фокусира на два „образовна бренда“: ИСЦ Парис Гранде Ецоле је једна од 20 најбољих француских Грандес Ецолес које припадају Цонференце дес грандес ецолес. ИСЦ Парис поседује три међународне акредитације: ААЦСБ, АМБА и ЕПАС. ИСЦ Парис Глобал Програмс је лидер у развоју специјализованих дипломских програма који захтевају три до пет година универзитетског студија након средње школе (Бац+3 до Бац+5 у француском систему), и програма Екецутиве Едуцатион.

Пол Икард је био мултиталентована и динамична личност – директор људских ресурса, уметник, студент пионира апстрактне уметности Френсиса Пикабије, студент психологије и аутор књиге о психологији радног места.

Ицардова амбиција је била да изабере и обучи следећу генерацију корпоративних менаџера. Он је видео корпорацију као живи организам, отворен према спољашњем свету и способан да се прилагоди свакој ситуацији. Да би помогао ученицима да од ученика прерасту у агилне професионалце способне за размишљање, акцију и отвореност, Ицард је замислио наставни план и програм у којем су ученици најважније били предузетници у свакој ситуацији на коју су наишли: у учионици, у удружењима, у студентским предузећима, у својим предузећа, иу свакој ситуацији коју могу замислити.

Ицардова визија

У ИСЦ Парис Групи, посвећени смо одржавању револуционарне инспирације Пола Икарда. Трудимо се да будемо врхунска образовна група за акционо учење и образовање менаџмента, са нагласком на активном подучавању, искуству ученика, иновацијама и мултикултуралности – све у корист личног и професионалног раста наших ученика.

Наша мисија

У корпоративном свету који се стално мења, можемо да резимирамо нашу мисију на следећи начин:

Омогућити нашим ученицима да открију своје таленте који служе друштву и предузећима за одрживу будућност у међународном контексту.

У овом контексту, наша мисија има за циљ:

 • Подстакните ученике да буду одговорни за своје образовање, да развију своје лидерске вештине и да их припреме за суочавање са изазовима широм света.
 • Негујемо вештине критичког мишљења наших ученика, како бисмо им помогли да постану одговорни и етички менаџери; да развију своје вештине доношења одлука кроз практична и професионална искуства у вишеструком окружењу.
 • Да допринесе новом знању и иновацијама у менаџменту, пракси управљања и образовању менаџмента, у корист академског и пословног света.
 • Да подржи потребе корпорација за обуком и запошљавањем.
 • Активно учествовати у дискусијама које помажу у одржавању, промовисању и развоју француског система високог образовања.

Prijem

Programi koјe nudi ISTs Paris Grande Etsole su shiroko otvoreni za meђunarodne kandidate. Postupak priјema se organizuјe putem konkursa na daljinu. Ova protsedura omoguћava meђunarodnim kandidatima da uchestvuјu na konkursu bez obzira na zemlju porekla. Nekoliko stotina kandidata svake godine se priјavi za Master Grande Etsole i Batshelor in Management.

Preduslovi i uslovi priјema

Nekoliko pristupnih puteva vam omoguћava da se pridruzhite Master Grande Etsole i Batshelor in Management na ISTs Paris Grande Etsole u zavisnosti od vasheg nivoa studiјa od nivoa Batstsalaureate do Bats+3 nivoa ili ekvivalentnog.

Morate da podnesete svoјu priјavu na nashoј platformi za priјavu na mrezhi i prilozhite trazhenu prateћu dokumentatsiјu. Kotizatsiјa za takmichenje u printsipu iznosi 50 evra za Batshelor program i 85 evra za Grande Etsole program.

Takmichenje se zasniva na analizi vashe priјave i 30-minutnom motivatsionom intervјuu putem Skaјpa

Vashe akademske veshtine, vasha lichnost i vasha motivatsiјa su odluchuјuћi kriteriјumi u protsesu selektsiјe. Vashe vrednosti, vash oseћaј posveћenosti, vashe јezichke veshtine i vash profesionalni proјekat su aspekti o koјima ћemo razgovarati sa vama tokom ovih diskusiјa kako bismo potvrdili prikladnost vasheg profila za obrazovnu ponudu ISTs Paris Grande Etsole. Ovo ћe takoђe biti prilika da postavite sva svoјa pitanja o programu i shkoli kako biste potvrdili svoј izbor oriјentatsiјe. Obratiћemo pazhnju na to.

Rangiranje

ISTs Paris јe meђu poslovnim i menadžerskim Grandes Etsoles koјi su porasli na razlichitim nezavisnim rang listama 2020.
Nasha pozitsiјa јe poboljshana na pet frantsuskih i meђunarodnih rang-lista za 2019/2020.

ISTs Paris – sa 50-godishnjom istoriјom i sposobnoshћu da se prilagodi ochekivanjima poslovnog sveta od zaposlenih – chvrsto јe uspostavljen kao јedna od 20 naјboljih frantsuskih shkola za poslovanje i menadžment.

Shta znache ove rang liste? Oni su koristan nachin da se napravi razlika izmeђu shkola

Prilikom odabira shkole kriteriјumi za izbor uchenika nesumnjivo bi trebalo da ukljuchuјu ove vrste rangiranja. Ali takoђe јe vazhno uzeti u obzir svoјa – veoma lichna – ochekivanja u pogledu shkolskog pristupa nastavi, podrshke, blizine preduzeћa, spetsiјalizatsiјa, okruzhenja za uchenje i vrednosti za novats. Reputatsiјa ISTs Paris јe posebno јaka u poslednje dve oblasti.

Mi smo shkola na ljudskom nivou, gde mozhete da upoznate druge uchenike, uspostavite veze sa profesorima i gde zaista podrzhavamo nashe uchenike u identifikatsiјi njihovih kariјernih tsiljeva.

ISTs Paris ima јedan od naјboljih odnosa „vrednost za novats“ јer studentima daјemo alate za profesionalni rast i pronalazhenje poslova u visoko rangiranim kompaniјama. Zauzeli smo 13. mesto na listi „vrednost za novats“ Faјnenshel Taјmsa, na osnovu odnosa izmeђu troshkova obrazovanja i plata studenata tri godine nakon diplomiranja.

Da bismo obezbedili bolji pristup nashim programima, takoђe smo posveћeni ponudi optsiјa za rad/uchenje za traditsionalne numere u svim nashim programima.

Nasha rang lista raste, јer su nashi programi chvrsti i odrzhivi

Poboljshano rangiranje ISTs Paris rezultat јe mnogih јedinstvenih faktora: nash program Grande Etsole akreditovan od strane meђunarodnih subјekata (AATsSB, AMBA i EPAS), nashe meђunarodne reputatsiјe, snage nashih odnosa sa preduzeћima i uspeha u kariјeri nashih diplomatsa i povraћaј njihovih ulaganja u obrazovanje.

Izjave studenata

Lokacije

 • Île-de-France

  Bd du Fort de Vaux, 22, 75017, Île-de-France

 • Orléans

  24 Rue Jeanne d'Arc, 45000, Orléans

Pitanja