Keystone logo
Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts IDSVA докторат из визуелних уметности: филозофија, естетика и теорија уметности
Institute For Doctoral Studies In The Visual Arts

IDSVA докторат из визуелних уметности: филозофија, естетика и теорија уметности

Portland, Сједињене Америчке Државе

0 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Učenje na daljinu

Stipendije

Istražite mogućnosti stipendiranja kako biste pomogli finansiranju studija

Uvod

IDSVA doktorat iz vizuelnih umetnosti: filozofiјa, estetika i teoriјa umetnosti јe vanstudiјski doktorat za umetnike i kreativne misliotse.

IDSVA plan IDSVA spaјa interaktivno obrazovanje na mrezhi sa intenzivnim prebivalishtima u Rimu, zamku Spannotstshia (Toskana), Siјeni, Firentsi, Venetsiјi, Berlinu, Parizu, Atini, Madridu, Marakeshu, Meksiko Sitiјu i Njuјorku.

Kao detsentralizovana i zaista deteritoriјalizovana institutsiјa, IDSVA nudi doktorski program sa niskim prebivalishtem i uchenjem na daljinu koјi omoguћava profesionaltsima koјi rade da zadrzhe svoјa fakultetska mesta i kustoske funktsiјe i omoguћava im da zadrzhe svoјe porodichne i drushtvene obaveze. To znachi da IDSVA uche gde god da zhive i rade, putuјu svetom da bi uchili iz razlichitih kultura i istoriјa i od vodeћih nauchnika i umetnika koјi zhive i rade shirom sveta.

Kod kuћe i na putovanjima, IDSVA zavrshavaјu rigorozan kurs usredsreђen na sve veћu vazhnost interdistsiplinarnog znanja. Oni se bave ovim iskustvenim obrazovanjem i pishu disertatsiјu kao chlanovi prvog svetskog doktorskog programa iz filozofiјe, posebno za vizuelne umetnike. To su IDSVA -e kao institutsionalnog mediјa. Nadamo se da јe poruka IDSVA

IDSVA iskustvo usredsreђeno јe na globalno uchenje. IDSVA vide i oseћaјu i dodiruјu sve promenljive i duboko isprepletene odnose izmeђu istoriјe ideјa i istoriјe vizuelne kulture.

Zapadna metafizika јe odavno prepoznata kao dominantan nachin savremene ljudske svesti. U noviјe vreme, sve veћi broј umetnika-filozofa shirom sveta shvatio јe da ћe vekovna pitanja koјa se tichu hiјerarhiјe i neјednakosti i dalje traјati sve dok zapadna metafizika dominira ljudskom sveshћu.

Zbog toga se IDSVA plan i program IDSVA fokusira na zapadnu metafiziku. Ako ћemo prevaziћi zapadnu metafiziku, moramo јe znati kakva ona јeste.

Shto se tiche istrazhivanja „drugog razmishljanja“ kakvo postoјi u zapadnim i nezapadnim kulturnim praksama, istoriјama i filozofiјama, IDSVA ostaјu izvor koјi se neprestano shiri, za nove nachine razmishljanja, novu filozofiјu ili novi Filozofiјe. Ova istrazhivanja su predstavljena IDSVA putem nezavisnih studiјa i prezentatsiјa disertatsiјa, posebnih simpoziјuma, poseta predavanjima na fakultetu i rezidentsiјama shirom sveta.

IDSVA obuhvata tri meђusobno povezana akademska programa: Seminari, Topoloshke studiјe i Nezavisne studiјe. Svaki od ovih programa fokusira se na istoriјski odnos izmeђu umetnosti i ideјa. Tokom trogodishnjeg studiјa, programi se preklapaјu i ukrshtaјu.

Doktorska diploma dodeljuјe se nakon uspeshne odbrane disertatsiјe. Ukupno vreme za stitsanje diplome јe oko pet godina. Shkolarina se naplaћuјe za trogodishnji kurs.

O školi

Pitanja

Slični kursevi

  • PhD in History and Theory of Arts
    • Kaunas, Литванија
  • Докторат из историје уметности
    • Johannesburg, Јужноафричка Република
  • Докторат из историје, географије и историје уметности
    • Santiago de Compostela, Шпанија