Keystone logo
Institute of Development Studies Doktorat iz razvojnih studija (istraživanjem ili objavljenim radovima)
Institute of Development Studies

Doktorat iz razvojnih studija (istraživanjem ili objavljenim radovima)

Brighton, Уједињено Краљевство

3 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

21 Jun 2024

Sep 2024

GBP 21.500 / per year *

Na kampusu

* Naknada za međunarodne studente je £18,500. Naknade za studente iz doma/EU još nisu postavljene za upis u akademsku 2020/21. godinu. Naknade će postati dostupne nakon što ih odredi istraživanje i inovacije Ujedinjenog Kraljevstva. Prošle godine takse izno

Uvod

Shvatite svoj potencijal da transformišete svet

Studija sa svetskim liderima u razvojnim studijama i ostvarite svoj potencijal da transformiše svet sa našim doktorata istraživanjem i objavljenim radovima

Svetski lideri u razvojnim studijama

Na prvom mestu na svetu za razvojne studije (KS Vorld Universiti Rankings po predmetu 2023) - Institute of Development Studies (IDS ) transformiše znanje, akciju i liderstvo potrebne za pravedniji i održivi razvoj na globalnom nivou, kroz naše istraživanje svetske klase, učenje i podučavanje.

Kao doktorski istraživač, vi ćete se pridružiti uspešnu istraživačku zajednicu koja se sastoji od više od 70 istraživačkog osoblja i 50 postdiplomskih istraživača. Imaćete pristup istraživačkim i nastavnim mogućnostima, kao i značajnu seriju seminara predstavljenih od strane vodećih razvojnih profesionalaca i praktičara.

Oblasti proučavanja

Pozdravljamo podneske istraživača koji dele našu posvećenost:

  • održavanje klime i ekološke pravde
  • smanjenje ekstremnih nejednakosti
  • negovanje zdravog i ispunjenog života
  • negovanje inkluzivnih, demokratskih i odgovornih društava.

Posebno smo zainteresovani za rad koji pokazuje originalnost u rešavanju tema vezanih za rad naših istraživačkih saradnika zasnovanih na deset istraživačkih klastera: biznis; gradovi; digitalni; upravljanje; zdravlje i ishrana; uticaj i politika; učešće; moć; politika resursa; i ruralna budućnost.

Saznajte više o našim trenutnim doktorskim istraživačima
Saznajte više o našim istraživačkim saradnicima i njihovim interesima

190077_dcdsdcsdcsd.JPG

&Procena supervizije

Svaki doktorski istraživač ima najmanje dva supervizora. Broj sati formalnog nadzora će varirati tokom doktorat u zavisnosti od studenta, supervizora i vrste istraživanja. IDS objavljuje detaljan doktorski priručnik koji određuje očekivanja i odgovornosti u vezi sa nadzorom.

Tokom doktorata, od vas se traži da daju dva seminara IDS zajednici. Prvi, na kraju prve godine se zove Istraživanje Outline Seminar i to daje pregled vaših doktorskih planova pre početka terenskog rada. Drugi se dešava na pola godine 3. Ovo se zove Seminar Rad u toku i fokusira se na nalaze istraživanja i ukupne argumente iznete u disertaciji.

Vaš doktorski rad se ispituje disertacijom i viva. Vaša teza ne sme biti duža od 80.000 reči. Ova ograničenja uključuju fusnote i bibliografiju ali isključuje bilo kakve dodatke.

Uslovi za ulazak

Obično se očekuje da imate zasluge (u proseku 60% ukupno) u magistarskom stepenu. Vaša kvalifikacija treba da bude u relevantnom predmetu društvenih nauka. U izuzetnim okolnostima, možete se smatrati za diplomu ako imate kvalifikaciju u drugoj predmetnoj oblasti. Takođe morate pokazati dokaze o značajnom profesionalnom radnom iskustvu u radu vezanom za razvoj.

Zahtevi za engleski jezik

Studenti moraju biti vešti na engleskom jeziku. Minimalni zahtev je, na primer, ocena IELTS od 7,0 ukupnog i ne manje od 6,5 u svakom odeljku IELTS testa. Za detaljne informacije o zahtevima engleskog jezika za međunarodne studente pogledajte veb stranicu Univerziteta u Susseku.

Troškovi& studija Naknade

IDS zahteva da se studenti registruju najmanje tri godine. Većina studenata provodi vreme na terenskom radu koji se može odvijati u razvojnom kontekstu - bilo u inostranstvu ili u Velikoj Britaniji. Tokom terenskog rada studentima se naplaćuje naknada koja obično iznosi 65% naknade za puno radno vreme, ali može biti podložna promenama.

Skoro svi IDS doktorski istraživači biraju da rade empirijska istraživanja i terenski rad za svoje doktorate. Široki parametri ovog istraživanja (tema i država) obično odlučuje student i uključeni u predlog dostavljen kao deo prijave na doktorski program. Detaljnije procene obima i obima ovog istraživanja obično se razvijaju zajedno sa supervizorima tokom prve godine doktora nauka. Terenski rad obično traje između 8 i 12 meseci, a troškovi zavise od obima i obima aktivnosti. Na primer, posmatranje učesnika i kvalitativni intervjui preduzeti u vašoj zemlji i na jeziku sa kojim ste upoznati možda nisu skupi, ali rad u zemlji u kojoj su vam potrebne vize, etičko odobrenje u zemlji i morate da zaposlite prevodioce, transkribere ili tim popisivače za kvantitativno istraživanje mogu značiti da troškovi brzo eskaliraju. Gde boravite, kako putujete na svoje terensko mesto, koju tehnologiju koristite za prikupljanje i analizu podataka i koliko dugo ostanete, sve će uticati na troškove. IDS nema resurse za finansiranje bilo kakvih terenskih radova ili putnih troškova. Postoji mala konferencija fond i doktorski studenti mogu da se prijave za do £450 tokom doktorata ako se predstavlja rad na konferenciji.

Nakon što su postigli značajan napredak i završili tri godine registracije, studentima se može dozvoliti da se prebace na status pre podnošenja najviše 12 meseci. IDS smatra da je značajan napredak završetak tri empirijska poglavlja, odobrenje supervizora i uspešan seminar u toku rada. Ako status pred-podnošenja nije odobren, tada se i dalje primenjuju naknade za puno radno vreme. Naknada za predpodnošenje iznosi približno 500 funti za svaku godinu ili njen deo.

Nažalost, ni IDS ni Univerzitet u Susseku ne mogu ponuditi finansijsku podršku. Kandidati koji zahtevaju finansijsku pomoć treba da se obrate svom lokalnom Ministarstvu prosvete ili Ministarstvu spoljnih poslova i predstavniku Britanskog saveta (c/o Britanska ambasada). Za najnovije informacije o naknadama, finansiranju i stipendijama posetite veb stranicu Univerziteta u Susseksu.

Troškovi života

Saznajte tipične životne troškove za studiranje u Susseksu

Saznajte više o našim uslovima i odredbama

Mogućnosti karijere

Vaše vreme u IDS-u će vas opremiti obukom potrebnom za pokretanje karijere u akademskoj zajednici, vladi, civilnom društvu ili privatnom sektoru i napraviti stvarnu razliku u donošenju transformativnih promena.

Naši doktorski diplomci definišu i rešavaju neke od najhitnijih globalnih izazova na svetu u svom radu kao:

  • ministri u nacionalnim vladama i državnim službenicima
  • visoki zvaničnici u razvojnim organizacijama kao što su UNDP i Svetska banka
  • lideri i mislioci civilnog društva i međunarodnih razvojnih organizacija kao što su ActionAid i Christian Aid
  • visokoprofilni akademici na univerzitetima širom sveta.

Kako se prijaviti

Prijavite se putem internetske aplikacije Univerziteta u Susseku. Prilikom popunjavanja prijavnog obrasca, molimo vas da identifikujete IDS na aplikaciji; kod za ovo je L1604R - Razvojne studije (IDS) (PHD).

Pronalaženje supervizora

Iako niste odgovorni za pronalaženje supervizora, dobra je praksa da izrazite svoje željene supervizora na obrascu za prijavu. Kandidati se ocenjuju kako na svojim akademskim akreditivima, tako i na relevantnosti njihovih radova za istraživanje jednog ili više IDS istraživačkih stipendista.

Učenje na daljinu

IDS nije u stanju da prihvati aplikacije za učenje na daljinu. Verujemo da je u najboljem interesu i doktoranata i Instituta da se većina studijskog perioda provodi na IDS-u. Ovo nudi priliku za stalnu interakciju sa drugim članovima IDS-a i studentima.

Vaš predlog istraživanja

Kada se prijavite, morate podneti detaljan predlog istraživanja od 2000-3500 reči koje ukazuju na primarna istraživačka pitanja vašeg istraživačkog projekta, kratak pregled literature sa kojom planirate da se bavite i vašu metodologiju. Saznajte kako napisati predlog istraživanja.

Pre nego što se prijavite, pažljivo pročitajte naše smernice o tome kako napisati svoj predlog istraživanja na veb lokaciji Sussek. Evo dobrog primera nedavnog predloga istraživanja uspešnog podnosioca zahteva: Predlog istraživanja dr Susane Araujo IDS-u, 2020.

Rok za prijavu

Više volimo da doktorski studenti istraživanja započnu 21. septembra 2021. godine kako bi se poklapali sa početkom jesenjeg termina Univerziteta u Susseksu. Ovaj tajming će maksimizirati vaše mogućnosti da učestvujete u indukcionim sesijama, obuci i upisu modula (opciono), kako na IDS-u, tako i na Univerzitetu u Susseku.

Za septembarski unos rokovi za prijavu su:

  • 21. juna 2021. za međunarodne studente
  • 21. jula 2021. za studente UK/EU.

U izuzetnim okolnostima IDS može dozvoliti studentima da započnu doktorat istraživanjem u januaru (na primer, ako pitanja viza spreči ulazak septembra). Rok za prijavu je 31. oktobar za sve januarske startere. Takođe ćemo moći da ponudimo određenu fleksibilnost u datumima početka za studente koji se prebacuju iz druge organizacije.

Kako procenjujemo vašu prijavu

Prilikom procene vaše prijave uzimamo u obzir mnoge faktore, uključujući: kvalitet vašeg istraživačkog predloga, vaše akademske kvalifikacije, uklapanje sa IDS istraživačkim prioritetima, prethodno razvojno iskustvo, jezičke veštine i dostupnost odgovarajućih supervizora.

Sve prijave ocenjuje direktor doktorskih studija IDS-a, uz doprinos dva potencijalna supervizora. Takođe ćete biti intervjuisani na svojim planovima doktorskih istraživanja od strane ovih potencijalnih supervizora. Ako je vaša prijava uspešna, kontaktiraće vas Kancelarija za prijem Univerziteta u Susseku sa formalnim pismom ponude.

Prisustvo u IDS-u

Vaše prisustvo u IDS-u je od vitalnog značaja u ranoj fazi vašeg doktorata kada se priprema predlog istraživanja (prva godina), a zatim, nakon terenskog rada, u fazi pisanja nalaza istraživanja (treća godina). Maksimalni period registracije je četiri godine, ali doktorat može biti završen za tri godine.

Program Školarina

Prijem

O školi

Pitanja