Keystone logo
International Telematic University UNINETTUNO

International Telematic University UNINETTUNO

International Telematic University UNINETTUNO

Uvod

International Telematic University UNINETTUNO , јedini јe italiјanski uchitelj na daljinu koјi јe uspeshno otsiјenio ANVUR (https://goo.gl/TZfјkv), italiјanska Ministarska agentsiјa za kvalitet u visokom obrazovanju. Osnovan dekretom Ministarstva prosvete, univerziteta i istrazhivanja Italiјe 15. aprila 2005. godine, UNINETTUNIO pruzha akademske naslove koјi imaјu pravnu vriјednost svuda u sviјetu na dodiplomskim i postdiplomskim univerzitetskim studiјama. UNINETTUNO prati preporuke Bolonjskog protsesa i isporuchuјe univerzitetske kredite u okviru standardnog ETsTS - evropskog sistema transfera kredita.

UNINETTUNO јe јedan od vodeћih svјetskih univerziteta za uchenje na daljinu i nedavno јe osvoјio nekoliko meђunarodnih nagrada za izvrsnost platforme za e-uchenje iz Evropske asotsiјatsiјe univerziteta za uchenje na daljinu (EADTU). IELA nagrada za naјbolji e-learning portal dostavljena јe UNINETTUNO-u na osnovu njegovih istrazhivanja, znanja i razvoјa u obrazovanju na daljinu. Chlan Upravnog odbora EADTU - Evropskog udruzhenja univerziteta na daljinu, predstavnik ITsDE - Meђunarodnog viјeћa za obrazovanje na daljinu za јuzhnu Evropu i Mediteran, priznat od UNESTsO-a meђu univerzitetima koјi rade na postizanju tsiljeva SDG 2030 od strane Uјedinjenih natsiјa //goo.gl/јmiif7), i naveden kao chlan UNESTsO Udruzhenja IAU - Meђunarodno udruzhenje univerziteta.

UNINETTUNO ima 6 odјela, 25 techaјeva i preko 163 ispitnih tsentara shirom sviјeta. Danas UNINETTUNO ima vishe od 16.000 studenata iz 160 zemalja, vlasnik јe visheјezichnog TV kanala koјi јe besplatan u eteru i platforme za uchenje i pouchavanje na daljinu na internetu na 5 јezika (arapski, italiјanski, engleski, grchki, frantsuski).

Uzimaјuћi u obzir problem povezan sa loshim kvalitetom nastave u nekim distantsnim nastavnim institutsiјama shirom sveta, zahvaljuјuћi snazhnom partnerstvu sa traditsionalnim univerzitetima, profesori u UNINETTUNO-u su izabrani meђu naјbolje profesore iz traditsionalnih univerziteta.

UNINETTUNO pruzha visoke standarde u nastavi u digitalnom okruzhenju, zahvaljuјuћi јedinstvenom modelu uchenja i poduchavanja na daljinu kroz nove tehnologiјe i јedinstvenu platformu koјa ohrabruјe i odrzhava postignuћa pored lichnog razvoјa. Na UNINETTUNO-u studenti mogu pratiti programe i dobiti validne studiјske naslove i univerzitetske kredite svuda, bez ogranichenja vremena i prostora, Univerziteta bez granitsa (https://goo.gl/gie8e1).

Kako prouchavati

Internetske aktivnosti vezane za obuku se odviјaјu u makro-podruchјu na internetu, koјe se zove Didaktichki TsiberSpatse. U Didaktichkom Tsiberspatseu se odviјa protses obuke i uchenja, a pristupi su raznovrsni kroz prilagoђenu priјavu i lozinku zasnovanu na ulozi igracha na obrazovnom putu: profesori, tutori i uchenitsi. Lektsiјe i online aktivnosti na zahtev su dostupne 24h dnevno, zaјedno sa virtuelnim uchionitsama uzhivo i snimljenim virtuelnim uchionitsama (https://goo.gl/јI26kD).

Lokacije

  • Rome

    Corso Vittorio Emanuele II, 39 - Roma, 00186, Rome

  • Milan

    Via Carlo Darwin, 20, 20143, Milan

    Pitanja