Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Докторат из области комуникологије, нових медија и културолошких студија
McMaster University Faculty of Humanities

Докторат из области комуникологије, нових медија и културолошких студија

Hamilton, Канада

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Na kampusu

Uvod

Изазови са којима се данас суочавамо - социјална и еколошка неправда, климатске промене, несигуран рад, надзор и све мања јавна сфера - велики су, сложени и вишеструки. Међу многим другим димензијама, то су питања комуникације и културе, која захтевају хитан ангажман. Тхе Пх.Д. Комуникације, нови медији и културне студије (ЦНМЦС) намењени су креативним студентима који прихватају сложеност, воле тешка питања и гладују за интелектуалним, уметничким и педагошким ризиком вођеним ка позитивним друштвеним променама.

Овај програм окупља три интердисциплинарна подручја која су сва настала у покушајима разумијевања и расправе о великим проблемима помоћу алата из умјетности, хуманистичких наука и друштвених наука: културне студије су започеле покушајем артикулирања значаја културе изван привилегованог простора универзитета, комуникације студије су желеле да разумеју како масовни медији мењају модерно друштво, а нови медијски научници и уметници желели су да истраже како рачунарство и дигиталне комуникације мењају људско знање и креативност. Свака од ових области разуме да су проблеми са којима се данас суочавамо, са свим њиховим разноликим технолошким, економским, еколошким и политичким импликацијама, у основи, проблеми комуникације и културе. Научити читати , критиковати и стварати културу, медије и комуникацију кључно је за посматрање и радњу ствари на нове начине.

Тхе Пх.Д. у области комуникација, нових медија и културолошких студија (ЦНМЦС) је заједнички програм између катедра за студије комуникације и мултимедије (ЦСММ) и одељења за енглеске и културне студије (ЕЦС). Наше бројне комплементарне снаге су у областима укључујући нове медијске уметности, перформансе, политику, визуелну културу, дигиталну културу, музику / звук, пол и сексуалност, критичке студије расе, аутохтоне студије, постколонијалне и дијаспорске студије, транснационалну културу и међународне комуникације, критичко окружење студије, политичка економија, професионална комуникација и медијска анализа и стратегија. Програм привлачи чланове факултета из ЦСММ-а и ЕЦС-а као и других одељења за хуманистичке науке да делују као супервизори докторских студија ЦНМЦС-а.

Сам МцГхее / Унспласх

124270_photo-1497015289639-54688650d173.jpg

Захтеви за степен

Предмети

Студенти програма морају завршити 18 јединица одобрених предмета до краја друге године, укључујући 4 предмета, укупно 12 јединица, који ће бити завршени у 1. години; и два докторска семинара са три јединице, одржана у 1. и 2. години. По нахођењу Саветодавног одбора програма, они студенти који немају релевантно искуство у најмање две од три дисциплине програма биће потребни за 1-2 теорије и методолошки курсеви које нуде ЕЦС (ЦУЛТР СТ 732) или ЦСММ (ЦМСТ & ММ 700, 707 и / или 712), као део 4 курса која ће бити завршена у првој години. Уз дозволу ЦНМЦС др. сц. Саветодавни комитет, студенти могу полагати 3 јединице изборних предмета на дипломским курсевима које нуде програми који нису ЦНМЦС.

Свеобухватно испитивање

Студенти у програму биће обавезни да испитују свеобухватни испит из подручја планираног истраживања. Ово ће укључивати писање два рада, теренску анкету и тематски рад, као и одбрану оба усменог испита. Теренска анкета требала би показати широку стручност у ширем пољу знања којим ће се кандидирати истраживање, тј. Једно или више подручја комуникацијских студија, културолошких студија или нових медија / медијских умјетности. Документ о темама описује како кандидаткиња теза интервенише у одабраним пољима и конкретним доприносима који ће дати. Оба рада кандидати треба да истражују и пишу истовремено, дужине ће бити између 25 и 30 двоструко размакнутих страница, а требало би да почну у фебруару друге године студија. Усмено испитивање оба рада уследиће у року од 10 дана од предаје. Оцена кандидата у свеобухватном испиту израчунаће се на основу просека оцена за теренско истраживање, тематски рад и усмени испит.

Квалификациони досије

Током дипломског студија, студенти у програму ће развити квалификовани досје у консултацији са својим надзорним одбором. Могуће компоненте квалификационог досијеа, од којих ће студент завршити најмање шест, укључују:

 • Пријава за грант.
 • Презентација конференцијског рада или предавања о уметницима.
 • Ревизија и достављање чланака или уметничког дела за рецензирану публикацију или изложбу у жирију.
 • Предлог истраживачке етике.
 • Наставни план и изјава о филозофији наставе.
 • Оп-ед или други пројекат превођења знања (нпр. Блог, перформанс, уметничко дело, веб локација, нови медијски пројекат итд.).
 • Образовање 750 (нуди МцМастер-ов Мацпхерсон Институт за лидерство, иновације и изврсност у настави).
 • Учешће у четири радионице професионализације (академске или неакадемске), које нуде ЕЦС, ЦСММ или Хуманистички факултет.
 • Објављена рецензија / преглед изложбе у научном часопису.
 • Пројекат ангажовања у заједници.
 • Гостујуће предавање.
 • Учешће у организовању конференције.

Рад довршен као део захтева за курсевима може бити укључен у досије по одлуци надзорног одбора.

Теза

Кандидат ће завршити тезу у једном од следећих облика:

 • Традиционална теза која обично износи између 200 и 250 страница (не укључује библиографију).
 • Теза за стварање или истраживање заснована на пројекту , која ће се састојати од дела и писменог коментара на то дело од 100 до 150 страница; таква теза може укључивати истраживања заснована на уметности или може укључивати креирање таквих ствари као што су комплети алата, друштвене интервенције, платформе за учење, базе података, нове медијске архиве, документарни филмови или подцасти.
 • Теза о сендвичу , која се, у складу са Мекмастер-овим Водичем за припрему теза, мора састојати од најмање три научна дела на обједињеној теми, било раније објављених или изложених, поднета на рецензију или припремљена за објављивање / изложбу, али још увек нису поднета (у ЦНМЦС-у, ови радови могу обухватати чланке из часописа који су послани на рецензију или уметничке / медијске / перформанс делове достављене ради доношења одлука); ови радови морају бити попраћени значајним уводним и завршним поглављима, који се баве методологијама, теоријама и приступима који обједињују и информишу истраживање. Ако се теза за сендвич користи за низ пројеката који се баве истраживањем, студент ће представити објашњење које повезује пројекте и аргументирати њихов значај. Типична дужина сендвич тезе износиће око 200 страница, плус библиографија.

Уз водство надзорног одбора и својих колега у докторском семинару друге године, студенти ће развити дугачки предлог (10-15 страница плус библиографија), који ће бити поднесен на усвајање до 30. јуна године. До 15. јануара године 1 овог програма студенти ће поднети кратак предлог (1000 речи плус библиографија) за тезу, идентификујући област њиховог предвиђеног истраживања теза, на одобрење Комисије за пријем и преглед. Предлог треба да потпише предложени супервизор и први читалац. Ако одбор осети да је предлог потребан за даљи развој, од ученика ће се тражити да га ревидира и поново поднесе у року од три месеца.

3. и 4. година студија биће посвећена завршетку теза који мора бити одбрањен на усменом испиту.

Улаз у програм

Тхе Пх.Д. Дегрее програм обично подразумева четири године студија. Услов за пријем је завршен магистарски, магистарски, МВП или магистар комуникацијског менаџмента (МЦМ) из одговарајуће области (нпр. Комуникацијске студије, Културне студије, Нови медији). Такође поздрављамо пријаве студената са магистеријама из сродне области (нпр. Музика, дигитална хуманистичка наука, визуелна култура, визуелна и ликовна уметност, социологија, антропологија, женске и родне студије, енглески језик, филозофија, интердисциплинарне студије итд.) усредсређена на истраживачки рад у програму и може показати у својим дописима о томе како их је до данас дипломски рад припремио за докторат. у комуникацијама, новим медијима и културолошким студијама. Док студенти морају имати стручност у барем једном од нових медија, комуникација или културолошких студија, одбор ће посебно повољно гледати на студенте који су показали течност у две или више програмских области. Успешан кандидат за мастер студије са компонентом курсева имаће оцене од најмање А- у две трећине својих курсева. Студенти чија обука није обухватала оцењене курсеве подстичу се да предају досје рада завршеног током свог мастер студија.

Захтеви за енглески језик

За кандидате који не поседују пост-средњу диплому из програма чији је језик предавања енглески, од вас ће се тражити да обезбедите службену евиденцију теста енглеског као страног језика. Захтева се ТОЕФЛ оцена 600 на папирном тесту, 250 на компјутеризованом тесту и 100 на тесту заснованом на Интернету. Ако подносите ИЕЛТС тест, потребна је оцена 7.

За више информација погледајте линк до МцМастеровог календара за академску годину 2019-2020:

хттпс://ацадемиццалендарс.ромцмастер.ца/превиев_програм.пхп?цатоид=39&поид=21306&ретурнто=8189

Шта кажу наши студенти

Сазнајте шта кажу наши студенти!

Prijem

Izjave studenata

O školi

Pitanja