Keystone logo
SOAS University of London Студије истраживања (МПхил / ПхД) у историји уметности и / или археологије
SOAS University of London

Студије истраживања (МПхил / ПхД) у историји уметности и / или археологије

London, Уједињено Краљевство

4 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 4.670 / per year *

Na kampusu

* Накнаде за стално радно време по академској години: УК / ЕУ 4.396 £; Оверсеас £ 17,967. Накнаде за хонорарно радно време по академској години: УК / ЕУ 2.198 £; Оверсеас £ 8,984.

Uvod

Начин похађања: Редовно или хонорарно


Иако би степен истраживања требао лично бити веома користан, то је такође озбиљан и понекад интензиван подухват. Према постојећем систему, редовни докторски студент има три године да уради комплетан нацрт своје тезе, а затим још једну годину за писање (познато као 3 1 степен). Увек постоје самотни тренуци када се спроводе појединачна истраживања, чак и ако одељење има јаку колегијалну атмосферу, као што то чини и наше. Истраживачке дипломе углавном обављају појединци који имају за циљ да постану професионалци у области историје уметности и / или археологије, било да су у питању академици који спроводе истраживање и предају на универзитетима или као кустоси или наставници у музејима, библиотекама или архивима, или у било којем броју других сродних области попут академског издаваштва или чак света комерцијалне уметности.

Генерално је добра идеја да стекнете искуство рада изван универзитета пре него што се пријавите за докторски програм, на пример, у некој улози у музеју или галерији. Кроз истраживачки степен не ради се само о квалификацији већ и о развоју личности и професионалаца како би могао да допринесе националним и међународним дискурсима у, а можда и много шире историји уметности и археологије.

Зашто у SOAS ?

Иза карактеристичног интелектуалног окружења SOAS , докторски истраживачи углавном раде са индивидуалним супервизором који је реномирани стручњак за одређену област или је познат по одређеном критичком приступу. Многи од наших тренутних студената су завршили магистериј на SOAS у за које време су похађали курсеве и упознали чланове академског особља на одељењу, искуства која су их подстакла да размотре диплому истраживања. Будући подносиоци захтева могу да прегледају веб странице особља на којима се могу наћи ажуриране биографије и публикације појединих чланова особља. Неки супервизори воле да се њихови студенти подучавају на њима на МА, чак и ако имају магистрику из историје уметности или археологију из других места. Наш одјел обично даје око 10-20 понуда сваке године. Један од разлога зашто носилац понуде може да одабере одсек за историју уметности и археологије, осим што жели да ради под надзором одређеног стипендиста SOAS , је тај што наш програм има једну од највиших стопа завршетка на SOAS и заиста у сектор: дипломирамо око 0,7 доктората сваке године, у року од три године, по стално запосленом члану.

Шта су наши дипломирани студенти завршили?

Наши матуранти су наставили са низом различитих улога, углавном у академији и музејском свету. Често, по завршетку доктората, постоји прелазна фаза током које ће истраживач у раној каријери радити као постдокторски истраживач, понекад са стипендијом, пре него што ће обезбедити наставно место. Неки дипломирани студенти одлазе право на наставна места на универзитетима широм света. Многи од наших матураната завршили су радећи у музејима, галеријама и библиотекама, или су пак дипломирали хонорарно, радећи у једном од њих, и тамо су радили на завршетку. Промјене у начину на који се истраживања проводе и шире путем облика објављивања, настале доласком дигиталног доба, сугерирале би да ће се у скорој будућности отворити многе нове врсте професионалне каријере, о чему се тек сада може претпоставити.

Структура

Годишњи захтеви за редовне студенте МПхил и докторских студија су следећи:

Година 1

Током прве године, студент дорађује предлог истраживања и заједно са својим Надзорним одбором одлучује да ли ће истраживачки пројекат бити усмерен ка циљу МПхил или доктората. Студенти који желе радити на докторском студију морају проћи процес надоградње регистрације са МПхил на докторску кандидатуру. Они морају да доставе Надзорном одбору следеће до маја, крајњи рок (тачан датум сваке године одређује Регистар SOAS ):

 1. Писмени рад за ХАА истраживачке вештине (15 ПАР Х061) Термин 1 обавезни курс (5 000 речи).
 2. Нацрт поглавља (-а) (15.000 речи).
 3. Преглед поглавља и временски план за завршетак сваког поглавља.
 4. Теренски и истраживачки план за 2. годину.
 5. Библиографија релевантних извора.
 6. Презентација регионалног истраживачког семинара.

Година 2

Студент се бави теренским радом или прикупљањем података. Редовни извештаји морају бити поднијети њиховом надзорнику, путем е-поште или лично. Друго поглавље ће обично бити завршено.

Година 3

Студенти заврше комплетан нацрт своје тезе. Од њих се тражи да предузму следеће:

 1. Термин 1: Обавезна неформална презентација на семинару ХАА Ресеарцх Скиллс о резултатима теренског рада и његовом утицају на њихов истраживачки пројекат.
 2. Термин 2: Обавезна презентација у марту на теренском семинару теоријских студија докторског студија одељења ХАА.
 3. Термин 3: Подношење нацрта тезе до 15. септембра, уз попуњени образац за одобрење. Ако је Надзорни одбор задовољан да се радна теза може развити у тезу квалитета вредног за подношење на испитивање у наредној академској години, студенту ће бити дозвољено да се региструје на продужење статуса писања (наставак) у 4. години .

Година 4

Студенти завршавају и подносе своју тезу. На виву (испитивање тезе), циљ испитаника је да потврди:

 1. Они су се уверили да је теза заиста дело кандидата.
 2. Теза представља посебан допринос познавању предмета и пружа доказ оригиналности (и) откривањем нових чињеница и / или (ии) остваривањем независне критичке моћи.
 3. Теза је задовољавајућа у погледу књижевног представљања.
 4. Теза је стандардно да заслужује објављивање у целости или делом или у ревидираном облику.

Важно ОБАВЕШТЕЊЕ

Информације на програмској страници одражавају планирану структуру програма у односу на дату академску сесију.

Примања и апликације за истраживање

Поздрављамо пријаве квалификованих студената који имају добру диплому (или инострански еквивалент) одговарајућег предмета за степен истраживања на SOAS . Пријаве треба поднијети путем интернета.

Важно је да се пријавите много пре почетка академске године у којој желите да се упишете како бисте нам омогућили време да обрадимо вашу пријаву. Ако се пријављујете за стипендије, могу се примијенити и раније рокови.

Докторски програм SOAS је конкурентан и подносиоци захтева би требало да имају SOAS о високим академским достигнућима и одрживим предлогом који ће допринети истраживачким интересима Одељења. Имајте на уму: обесхрабрујемо чисто шпекулативне апликације. Пријаве за интердисциплинарна истраживања су добродошле, али се може поднети само једна пријава на једно одељење.

Неусловни услови за упис на енглески језик

Кандидати који захтевају визу Тиер 4 за студије у Великој Британији морају да доставе УКВИ ИЕЛТС академску потврду из тестног центра који је одобрио УКВИ.

Међународни подносиоци захтева за издавање Визе другог нивоа за студиј у Великој Британији

Тест Безусловни улазак Безувјетни улазак са сесијском подршком
ИЕЛТС (академски) 7.0 укупно или више, са 7.0 у под-резултатима. Укупни или већи 7.0, са најмање 6,5 у под-резултатима

Подносиоци захтјева за ЕЕА и ЕУ

Тест Безусловни улазак Безувјетни улазак са сесијском подршком
ИЕЛТС (академски) Укупни или већи 7.0, са по 7.0 у сваком подскупу. Укупни или већи 7.0, са најмање 6,5 у под-резултатима.
ТОЕФЛ ИБТ 105 укупног или више, са најмање 25 у под-резултатима. 105 свеукупно са најмање 22 у под-резултатима.
ИЛИ
Свеукупно 100 са најмање 25 писмено и 22 у осталим подбројевима.
Пеарсон тест енглеског језика (академски) 75 укупних или више, са најмање 70 у под-резултатима. 70 укупно или више, са најмање 65 у под-резултатима.

Prijem

Nastavni plan i program

Mogućnosti za karijeru

O školi

Pitanja