Keystone logo
Southern Methodist University - Moody School of Graduate and Advanced Studies Doktorski nauka iz fizike
Southern Methodist University - Moody School of Graduate and Advanced Studies

Doktorski nauka iz fizike

Dallas, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Aug 2024

Request tuition fees

Na kampusu

* naši doktorski programi su u potpunosti finansirani, što uključuje pokriće školarine i zdravstveno osiguranje

Uvod

Odeljenje za fiziku u SMU traži talentovane ljude koji imaju strast za fizikom i spremni su da potraže doktorat u granicama kao što su fizika čestica i potraga za tamnom materijom. Naše odeljenje pruža intelektualno stimulativno istraživačko okruženje u kojem naši diplomirani studenti mogu učestvovati i dati značajan doprinos graničnih istraživačkih projekata. Istraživački projekti pružaju mogućnosti za rad u vodećim laboratorijama za fiziku čestica: CERN u Ženevi, Švajcarska, Fermilab blizu Čikaga i podzemnoj laboratoriji Soudan u Minesoti.

Imamo odličnu fakultet-student odnos, i uspostavljenu istoriju obuke izuzetnih studenata; naši nedavni Ph.D. diplomci su prestižne postdoc pozicije sa Lavrence Berkelei Laboratorija u Kaliforniji, Caltech, Fermi Nacionalna laboratorija, i Univerzitet u Barseloni u Španiji. Svi naši eksperimentalni članovi fakulteta imaju federalnu podršku za svoje istraživanje, a to nam omogućava da finansiramo RA pozicije i omogućimo studentima da putuju na aktuelne konferencije i radionice.

Doktorski program

Studenti u Ph.D. program koristi od malih časova, pristupačan fakultet i istraživačko osoblje, i širok spektar mogućnosti za istraživanje u oblastima gore pomenutim. Mnogi studenti započinju istraživačke projekte tokom prve godine. Svi studenti u dobrom stanju dobijaju nastavne ili istraživačke asistente tokom akademske godine, zajedno sa odricanjem od školarine. Letnja podrška je takođe dostupna. Odlični kandidati za program takođe mogu biti podobni za dodatne SMU Graduate Fellovships, koji su univerzitetski konkurentni programi stipendija koji uvećavaju osnovnu odeljenja diplomirani stipendiju. Odeljenje može nominovati do dva kandidata godišnje za ovu takmičarsku stipendiju, a mi delujemo na osnovu kandidata čije prijave se primaju do prioritetnog roka.

Studenti obično dobijaju podršku za rad kao asistenti u nastavi tokom prve dve godine, a nakon uspešnog završetka doktorskog osnovnog stručnog ispita, istraživačku podršku do završetka teze i stepena.

Prijem

O školi

Pitanja