Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

Uvod

The University of Iowa је један од водећих америчких јавних истраживачких универзитета.

Основана 1847. године, то је најстарија државна институција високог образовања и налази се уз живописну реку Иова у граду Иова.

Члан Асоцијације америчких универзитета од 1909. и Конференције Биг Тен од 1899. године, The University of Iowa је дом једног од најпризнатијих академских медицинских центара у земљи, као и глобално признати лидер у проучавању и занату писање. Ајова је позната по изврсности у уметности и науци, нудећи додипломске, постдипломске и професионалне академске програме светске класе у разним областима.

Мисија

Након оснивања 1847. године, The University of Iowa је поверило државно законодавство троструку мисију наставе, истраживања и јавне службе. Остварујући ту мисију данас, универзитет пружа изузетна наставна и трансформативна образовна искуства која припремају студенте за успех и испуњење у све разноврснијем и глобалном окружењу; унапређује научне и креативне подухвате кроз врхунска истраживања и уметничку продукцију; и доноси учење и откриће у службу људи у држави Ајова, нације и света, побољшавајући животе кроз образовање, здравствену заштиту, уметност и културу, као и виталност заједнице и економије.

Визија

The University of Iowa биће одредиште првог избора за разнолику и талентовану групу студената, факултета и особља, који ће креирати нова поглавља истраживања, открића, стварања и ангажовања. Заједно ћемо унапредити статус универзитета као једног од најугледнијих јавних универзитета у земљи.

Основне вредности

Наше основне вредности уоквирују и то ко смо и ко желимо да будемо као универзитетска заједница. Док планирамо, постављамо приоритете и доносимо свакодневне одлуке о томе како да извршимо своју мисију, вођени смо овим пет међузависних обавеза:

Креативност

Откривамо нове начине да видимо свет и учинимо га бољим.

Посвећени смо трагању за новим сазнањима и уметничким стваралаштвом и коришћењем тих открића да имају трансформативни утицај на нашу државу и наше локалне, националне и глобалне заједнице.

Заједница

Посвећени смо сарадњи и активном ангажовању.

Ценимо допринос сваког појединца, истовремено препознајући да наши највећи успеси долазе када радимо заједно на креативном доприносу—често у различитим дисциплинама и одељењима и често са партнерима из заједнице.

Изврсност

Очекујемо најбоље од себе у свему што радимо.

Меримо се строгим стандардима, поштујемо високе тежње и достигнућа и очекујемо од свих чланова универзитетске заједнице да теже изврсности.

Инклузија

Афирмишемо и славимо све позадине и идентитете.

Постижемо изврсност привлачећи и задржавајући разнолику, талентовану популацију студената, факултета и особља и изградњом пријатног и приступачног окружења у којем се појединци осећају цењено и поштовано и имају прилику да напредују.

Интегритет

Ми смо поштени, фер, поштовани и етични.

Држимо се највиших стандарда професионалне и научне етике, одговорни смо за своје одлуке и поступке, одговорно управљамо ресурсима који су нам поверени и третирамо једни друге са поштењем и поштењем.

Statistika

 • 31.206 ukupan upis, jesen 2021
 • 23-29 srednji 50% opseg ACT rezultata
 • 3.81 medijana GPA, klasa 2025

Upis, jesen 2021

Tip studentaUpis
Dodiplomski21.608
Diplomirani6.415
Stručni (doktorat)1,886
Postdiplomska obuka1.297
Ukupno31.206

Upis po rasi/etničkoj pripadnosti

Rasa/Etnička pripadnostBroj upisa% od ukupnog
Afroamerikanac ili crni9713.1%
Aljaski Indijanci ili američki indijski540,2%
Azijski Amerikanac1,5194,8%
Hispanjolci ili Latink2.3497,4%
Međunarodni2.1037,8%
Native Havajski ili drugi Pacific Islander200,1%
Dve ili više trka1.0293,2%
Bela (ne-hispanska) ili nepoznata rasa23,68574,6%
 • 18,3% Studenti prve generacije
 • 1. javna škola da prizna muškarce i žene na ravnopravnoj osnovi
 • 1. škola koja zvanično odobrava LGBT studentsku grupu (1970)

  Lokacije

  • Iowa City

   Iowa City, Сједињене Америчке Државе

  Programi

   Institucija takođe nudi:

   Pitanja