Keystone logo
The University of Texas at Dallas Доктор филозофије у јавним пословима
The University of Texas at Dallas

Доктор филозофије у јавним пословима

Richardson, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Aug 2024

USD 18.276 / per semester

Na kampusu

Stipendije

Istražite mogućnosti stipendiranja kako biste pomogli finansiranju studija

Uvod

Тхе Пх.Д. у програму за јавне послове је ригорозна, истраживачки оријентисана диплома која се нуди путем Школе за економске, политичке и политичке науке.

Вештине и знања стечена на докторском програму за јавне послове омогућиће студентима да повежу традиције јавног управљања, јавне политике и организација, истовремено пружајући снажну теоријску и практичну оцену изазовима одржавања и изградње институција управљања и грађанске културе. у сложеном демократском свету.

Мисија

Мисија доктора наука у програму Публиц Релатионс припрема студенте за истраживачко оријентисану каријеру у академским круговима, анализу политика и извршне јавне / непрофитне руководеће позиције. Ригорозни основни курикулум пружа напредну концептуалну и теоријску обуку у главним областима јавне управе и управљања, укључујући управљање људским ресурсима, непрофитно управљање, јавну политику, државне финансије, лидерство и организациону теорију.

Циљеви

Кроз програм наставе, истраживања и менторства који воде факултети, студенти докторског програма за јавне послове развијају чврсто разумевање широке интелектуалне традиције јавне управе и сродних области. Филозофија степена водиља је да „јавни послови“ укључују више од пуке функционалне администрације, спровођења политике или квантитативне анализе политике. Уместо тога, докторско образовање у јавним пословима захтева везу између традиција јавног управљања, јавне политике и организационе теорије са практичним уважавањем изазова одржавања и изградње институција управљања и грађанске културе у сложеном, демократском друштву.

Тхе Пх.Д. у Публиц Аффаирс започиње као кохортни програм где студенти који улазе остају заједно кроз завршетак основног курикулума и квалификациони испит. Ова структура даје заједничка искуства која обогаћују учење и истраживање ученика.

Факултетске обавезе

Факултет др. Програм јавних послова је посвећен пружању помоћи студентима у постизању низа јасних и специфичних циљева везаних за образовање и истраживање. Специфични циљеви за све дипломце доктора наука у програму за јавне послове су:

  • Покажите свеобухватно знање. Студенти ће показати своје знање у основним областима јавне управе и управљања, укључујући теоријске основе јавне управе, јавну политику, теорију организација, буџетирање и државне финансије и људски капитал.
  • Разумети и применити теорије и процесе стицања знања. Студенти ће демонстрирати познавање кључних теорија у свакој од главних области јавне управе и менаџмента и примениће ово теоријско знање у развоју истраживачких пројеката, у распону од задатака на курсу до њихових истраживачких пројеката за дисертације.
  • Израда научних рукописа и публикација. Студенти, као научници, имаће способност да изводе истраживачке пројекте који користе најсавременије методологије за израду научних рукописа који су вредни објављивања у тим часописима.
  • Развијте, представите и браните сложене идеје. Студенти ће имати способност да развијају, презентују и бране и усмено и писмено сложене идеје засноване на детаљним научним истраживањима.

Prijem

Nastavni plan i program

Mogućnosti za karijeru

Objekti

O školi

Pitanja

Slični kursevi

  • Докторирао јавни менаџмент и управљање
    • Johannesburg, Јужноафричка Република