Keystone logo
University of Texas Arlington Доктор физике / примењене физике
University of Texas Arlington

Доктор физике / примењене физике

Arlington, Сједињене Америчке Државе

4 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 11.044 *

Na kampusu

* $ 10,126 по семестру за нерезиденте (узимајући 9 сати по семестру). $ 4,577 по семестру за нерезиденте (узимајући 9 сати по семестру).

Uvod

Циљ дипломског рада из физике је припремити студента за наставак професионалног и научног развоја као физичара. Програми магистра физике физичких наука дизајнирани су тако да студентима омогуће стручно усавршавање у свим основним областима физике кроз формалне курсеве и могућности одређеног степена специјализације или учешћа у оригиналним истраживањима у једном од различитих пројеката којима је факултет режирао. Доктор филозофије физике и примењене физике програм комбинује традиционалне елементе научног докторског програма са курсевима из посебно примењених тема и стажирањем у технолошком окружењу. Дизајниран је за производњу високо обучених професионалаца са широком перспективом предмета који их могу подједнако припремити за каријеру у академским или владиним или индустријским лабораторијама.

Садашње истраживање на одељењу врши се у областима физике кондензоване материје и науке о материјалима, нано-биолошке физике, астрофизике и физике простора, физике високе енергије, оптика и физичког васпитања.


Захтеви за пријем

Сви студенти примљени на докторат. програм је подржан позицијом дипломираног асистента (ГТА), која осигурава стипендију од 18.000 УСД за девет месеци (умањена за одбитке за здравствено осигурање) и стипендију која плаћа 85% школарине (преостали дио школарине, око 1500 УСД плаћа студент ). Такође пружамо подршку за лето, иако тачан износ варира. Многи студенти добијају више од овог нивоа подршке кроз разне одељења за стипендије и стипендије. Студенти углавном прелазе на позицију Дипломираног асистента (ГРА) након што започну своје истраживање. ГРА се исплаћује грантом саветника за факултетске студије и то плаћа целу школарину, плус стипендију (професор тачан износ поставља тачно, али отприлике је исти као ГТА). Студенти са добрим академским стањем добиће подршку у облику ГРА или ГТА док не заврше докторат. Добро академско стање је дефинисано као

1. Одржавање Б просечног или бољег нивоа на свим курсевима - просек оцена успеха испод 3,0 разлог је за академску пробацију.

2. Полагање свих четири одељења за квалификационе испите пре краја друге године. Постоје 4 испита свака три сата у току 2 дана (Струја

3. Након што ваш саветник за факултетске студије потврди да се постиже адекватан напредак у смеру доктора наука.

Трудимо се да подржимо студенте како би они били успешни. Око 80% студената признало је да завршава докторат. степен.

Време за степен варира у различитим истраживачким групама на одељењу, али просек је око 6 година (кратак од 4, а дугачак 7). Студенти који уписују диплому МС-а могу се одрећи неких обавезних курсева ако би похађали еквивалентни курс на некој другој установи. Ту одлуку доноси Дипломирани саветник.

Кандидати би требало да пажљиво прегледају веб страницу одељења како би утврдили о каквим се истраживањима води како би били сигурни да њихова интересовања одговарају раду који се обавља у УТ Арлингтон. Такође је препоручљиво контактирати професоре у областима од интересовања како би сазнали да ли очекују отварање за постдипломског студента у наредној години. Понекад професор зна хоће ли или не жели додати ученика у групу. Поред академских фактора, Одбор за упис дипломираних студената физике узима у обзир и истраживачке потребе одељења када посматрамо студентске пријаве као део нашег напора да имамо равнотежу и разноликост у нашим пријемима. Изјава о интересовању коју студенти пишу у оквиру пријаве разматра се у том контексту.

Школовање и приступачност

Информације о школарини и приступачности УТА

Приоритетни датуми пријаве

Фалл | 15. марта
Спринг | 15. августа
Лето | 15. фебруара

Пријаве се прихватају након објављеног датума приоритета за сваки термин, али за гарантовано разматрање пријема молимо да поднесете пријаву и пратеће материјале до датума приоритета. Међутим, важно је да се добро пријавите унапред планираног датума почетка да бисте били подобни за финансирање специфичне за програм, као што су помоћници и стипендије. Имајте на уму да се времена за обраду одељења апликација јако разликују и неки програми захтевају апликације до годину дана унапред.

O školi

Pitanja