International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Uvod

Институт Мак Планцк

Међународна школа за истраживање Мак Планцк-а (ИМПРС) о субцелуларној архитектури и динамици (ИМПРС-ЦБП) је међународни докторски програм обуке који су водили Институт за биофизику Мак Планцк, Универзитет Гоетхе из Франкфурта и Универзитет Јоханнес Гутенберг, Маинз. Биофизика је интердисциплинарна наука која примењује теорије и методе физике за разумевање биолошких појава. Наша мисија је да оспособимо постдипломске студенте да се носе са једним од крајњих биолошких изазова: да стекну потпуно разумевање ћелије на молекуларном нивоу.

Настојимо да привучемо студенте који имају снажно преддипломско образовање из квантитативних наука (посебно физике и математике) и који су заинтересовани да примене своје вештине за решавање отворених питања у биолошким и биомедицинским истраживањима.

Факултет ИМПРС-ЦБП чини око 30 високо посвећених истраживача, вођа група, директора МПИ-а и професора из углавном три институције: Универзитета Гоетхе из Франкфурта (ГУ), Универзитета Јоханнес Гутенберг из Маинза (ЈГУ) и Института за биофизику Мак Планцк (МПИБП). Постоји осам института повезаних са четири факултета у ГУ који су укључени у ИМПРС-ЦБП. Ови институти, као и Франкфуртски институт за напредне студије (ФИАС) и МПИБП, већ се налазе у срцу „Сциенце Цити Франкфурт Риедберг“, центра високих перформанси у области знања о Рајни-Мајни. У кампусу Риедберг данас се спроводе истраживања о хемијским, биохемијским и физичким применама сутрашњице. У будућности ће овде своја места наћи природно-научни одсеци и дисциплине у ГУ.

На ЈГУ су два института повезана са два факултета укључена у ИМПРС-ЦБП. Због географске и тематске близине између истраживачких група смештених у Франкфурту и Мајнцу, између ове две локације већ је успостављена уска сарадња и живописно истраживачко окружење.

Програм нуди обуку из концепата и техника за истраживање структуре, функције и интеракције кључних макромолекула ћелије, контролу ћелијских и вишећелијских процеса на молекуларном и нивоу целог генома, као и развој метода за имиџ и моделирати ове процесе. Поред тога, наставни план и програм покрива широк спектар преносивих вештина и укључује менторство у каријери у више корака, посебно усмерено на припрему наших докторанда за изазове професионалне каријере на глобалном тржишту, било да је то у академској заједници, индустрији или шире.

Концепт наставе заснован је на три основна стуба постдипломског образовања:

 1. Обука кроз истраживање
 2. Курсеви и радионице о техничким и преносивим вештинама
 3. Умрежавање у међународној заједници научних стручњака

Програм је структуриран у уводној обуци одмах након регрутовања која се састоји од тродневне обуке, праћене серијом од три ротације лабораторија (фаза 1). Фаза 2 обухвата докторат истраживање теза, професионално умрежавање и редовне прегледе напретка (ТАЦ састанци), као и додатне курсеве техничких или преносивих вештина и необавезна наставна искуства.

Интернатионал Пх.Д. Програм

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics (ИМПРС-ЦБП) позива изврсне студенте постдипломских студија природних наука да се пријаве за потпуно финансиране докторске студије. положаје.

ИМПРС-ЦБП је међународни докторски програм обуке који су водили Институт за биофизику Мак Планцк, Универзитет Гоетхе из Франкфурта и Универзитет Јоханнес Гутенберг из Маинза.

Наша мисија је да оспособимо постдипломске студенте да се носе са једним од крајњих биолошких изазова: да разумеју како се сложена подћелијска архитектура ствара од појединачних молекуларних функција које делују заједно.

Сазнајте више о нашем факултету, опреми и пројектима у три ротације лабораторија пре него што одаберете своју лабораторију!

Рок за пријаву је 15. мај 2021.

Нудимо вам:

 • Најсавременија опрема за истраживање у пољу биофизике: Домаћи објекти наше установе за Црио-ЕМ, рендгенску кристалографију, НМР, масену спектрологију и напредну светлосну микроскопију.
 • Интердисциплинарна поставка: истраживачи из структурне биологије, ћелијске биологије, неуробиологије, молекуларне биологије и рачунске биологије раде у нашем кампусу уским везама са медицинском школом.
 • Одлични оквирни услови: пружамо потпуно финансиране докторске студије позиције и помоћ у свим организационим питањима
 • Прилика за изградњу трајних мрежа: око 30 високо ангажованих научника у истраживању, вођа група, директора МПИ-а и професора из институција које учествују чине наш факултет.
 • Атрактивна и погодна за живот регион: Франкфурт на Мајни је међународно научно, финансијско и културно средиште.
 • А Пх.Д. заједница: студенти се примају једном годишње и заједно похађају постдипломске курсеве.

Lokacije

 • Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

 • 0323, Frankfurt

 • Saarstraße,21, 55122, Mainz

Pitanja