Michigan Technological University MTU

Uvod

Технолошки универзитет у Мичигену започео је као рударска школа у Мичигену у Хоугхтону 1885. године. Основала га је држава Мичиген за обуку рударских инжењера за боље руковање локалним рудницима бакра, школа је започела са четири члана факултета и 23 ученика на другом спрату зграде на Авенија Монтезума у Хоугхтону. Зграда, која је деценијама деловала као Ватрена дворана Хоугхтон, данас је ноћни клуб и ресторан.

Рударска школа у Мичигену и каснији Мицхиган Цоллеге оф Минес обучавали су национално и међународно признате рударске инжењере. Наш први председник, Марсхман Е. Вадсвортх (1887-98), надгледао је стварање јаког факултета, прелазак на садашњу локацију кампуса и мисију колеџа.

На Технолошком универзитету у Мичигену, наших 7 000+ лудих паметних ученика граде и лансирају наносателите, побољшавају протетске зглобове и повезују роботе са децом. Само ове године, студенти Мицхиган Тецх-а провешће 126.000 сати радећи заједно са факултетским менторима на плаћеним истраживањима. Наших 18 центара и института наоружано је са 80,4 милиона америчких долара за истраживање. Хускиес настављају да зарађују девету највишу почетну плату у земљи од 65.000 УСД (средња вредност). То је будућност као ниједна друга.

Lokacije

  • Townsend Drive,1400, 49931, Houghton

Pitanja