Keystone logo

Filteri

 • Doktorske studije
 • Žurnalistika i Masovne komunikacije
Polja studija
 • Žurnalistika i Masovne komunikacije (51)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

51 Doktorske studije Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije 2024

  Doktorske studije Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije

  Докторат је напредни степен који прати додипломске или дипломске предмете, а обично је највиши ниво образовања које студент може постићи. Докторски програми обично захтевају значајна и оригинална истраживања у области студирања, као и завршетак дисертације или тезе.

  Шта је доктор у новинарству и масовној комуникацији? Докторат из области новинарства и масовне комуникације је напредни степен комуникације. Многи програми захтевају професионално новинарство или медијско искуство, поред додипломских и дипломских диплома у комуникацијама или сродним областима. Курсеви могу укључивати теме као што су теорија масовне комуникације, тематика у истраживању масовних комуникација и методологија истраживања масовних комуникација.

  Докторат из области новинарства и масовне комуникације пружа дипломцима низ вештина за будуће послодавце, укључујући јаке писане и вербалне комуникацијске вештине. Поред тога, способности прикупљања информација и вјештине критичког размишљања корисне су у различитим занимањима иу свакодневном животу.

  Укупни трошкови прибављања докторских дисертација могу се разликовати. Фактори који утичу на трошкове укључују локацију школе, дужину студија и врсту програма. Трошкови истраживања програма пре примене могу помоћи у будућим студентима да се добро прилагоде.

  Докторат из области новинарства и масовне комуникације припрема дипломце за каријеру у масовној комуникацији и новинарском образовању, али је такође корисна у различитим сродним областима. Дипломанти се могу добро прилагодити позицијама попут директора за комуникације, секретара за штампу, службеника за односе са јавношћу, службеника за односе с медијима, извршног оглашавача или за истраживачке позиције. Додатне вештине омогућавају дипломцима да раде у различитим професијама у јавном, непрофитном и приватном сектору.

  Докторски програми су доступни пуним радним временом и скраћеним радним временом, а многи програми укључују могућност да узимају курсеве на интернету поред особа. Програми су доступни широм света. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.