Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 21 Doktori nauka (Doktorske studije) Programi u Arhitektura 2024

21 Doktorske studije Programi u Arhitektura 2024

Pregled

Као што је могуће највиши степен образовања, зарада доктора захтева просечно три до четири године интензивног истраживања. Студенти упарују са академским супервизорима који су стручњаци у свом одабраном пољу како би им помогли у креирању своје тезе, која ће бити прегледана у усменом вива воце.

Шта је докторат из архитектуре? Као једна од најстаријих дисциплина, докторски програм у овој области се врти око планирања, пројектовања и изградње зграда. Ово поље обухвата бројне принципе из инжењеринга, тако да ученици могу научити како изградити структуре дизајниране да стоје деценијама или стољећима и издржавају вријеме, вјетрове и друге природне силе. Поред естетике и уметности, архитектура укључује и друге практичне грађевинске дисциплине, као што су водовод, електротехника и физика.

Студенти који се одлуче да раде на докторанту из архитектуре имају користи од развијања снажног скупа вештина које ће бити корисне када уђу у своју каријеру. Инжењерски суштински елементи се преносе на студенте, као и планирање, организовање и лидерске способности.

Трошкови студенти који се суочавају за зараду доктора докумената се разликују по многим факторима, од школе и земље студија до броја година које њихов одабрани програм захтева. Типично је најмање две или три године.

Најчешћа примена докторских студија улази у академију. То значи да већина студената који заврше докторат из архитектуре постају професори колеџа или истраживачи како би даље развили архитектонско разумијевање и знање. Иако је то најчешћа апликација, таква врста степена је могућа и за традиционалне каријере. Можете бити архитекта и радити самостално или са фирмом.

Постоји много опција за ваш ПхД програм. Размислите о томе да ли бисте волели да проучавате онлине, у локалној школи или другде у свету. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

 • Doktorske studije
 • Studije Arhitekture
 • Arhitektura
Polja studija
 • Studije Arhitekture (21)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije