Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 7 Doktori nauka  (Doktorske studije) Programi u Astrofizika 2023

7 Doktorske studije Programi u Astrofizika 2023

overview

Не смије бити збуњен са доктором медицине, доктор филозофије може бити највиши степен доступан у не-медицинском пољу. Док зарађивање овог степена може да преузме пуно посла, може доћи са наградама и бити веома престижно постигнуће.

Шта је доктор у астрофизици? Пошто је астрофизика проучавање планета, звезда и других небеских предмета, овај степен је углавном фокусиран на давањем разумевања ових објеката и начину на који се различити алати могу користити у њиховом посматрању. Предмети могу покривати више генерализоване теме, као што су физика, као и специфичнији појмови, као што су астрономски системи, поља зрачења и временски домени. Вероватно ћете морати да завршите доста личних истраживања и напишете докторску дисертацију као део процеса зараде.

Рад који радите да бисте стекли овај степен може побољшати своје математичке и научне разлоге, који могу помоћи у организацији и одлучивању у свакодневном животу. Побољшано разумевање научних концепата може вам такође боље информисати о одређеним питањима која се тренутно суочавају са светом.

Различите школе и институције могу имати различите захтеве које утичу на трошак зараде. Обично морате завршити мастер или мастер програм пре него што сте стекли докторску дисертацију, која такође може да утиче на цену.

Са докторатом из астрофизике, вероватно ћете бити добро опремљени да постанете астрофизичар. Можете радити као истраживач, истраживати и доприносити знању о звездама и планети. Такође можете развити нове алате и методе разумевања астрономских феномена. Понекад су доступне и могућности за подучавање, укључујући постајање професора или предавања у основној или средњој школи.

Универзитети у вашој близини, као и школе широм света, могу понудити програме за збрињавање доктора наука у астрофизици. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

read_more

filters

  • Doktorske studije
  • Prirodne nauke
  • Nauka o kosmosu
  • Astrofizika
fields_of_study
  • Prirodne nauke (7)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format