Keystone logo

12 Doktorske studije Programi u Nauka o životu Bioinženjering 2024

Filteri

Filteri

 • Doktorske studije
 • Nauka o životu
 • Bioinženjering
Polja studija
 • Nauka o životu (12)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Doktorske studije Programi u Nauka o životu Bioinženjering

  Доктор филозофије је академско подручје студија отворено за дипломце који су већ завршили магистарски програм. Већина научника користи докторат као завршну диплому, јер је то највиша награда коју нуде многи универзитети. Редовни студенти могу завршити овај програм у року од три године.

  Шта је доктор медицине у биоинжењерингу? Биоинжењеринг је интердисциплинарна студија која се бави инжењерингом, биологијом, лековима и здравственим наукама. Многи програми подучавају ученике како примијенити инжењерске принципе на проучавање биолошких процеса. Наравно, сваки универзитет може понудити различите области концентрације, попут биофизике, нових биоматеријала и зарастања рана. Тачни курсеви који се нуде за докторски програм могу се разликовати у свакој школи, али могу укључивати биоенгинееринг професионализам, рачунско биоинжењерство, биолошко наноињеринг, дигитално снимање, оптичку електронику и биомедицинске инструменте.

  Студирање биоинжењеринга на нивоу доктора може дати учесницима различите јединствене вјештине и знања које им могу помоћи да буду конкурентнији кандидати за посао. На пример, неки људи могу изградити своје способности да критички размишљају, пројектују истраживачке пројекте и комуницирају кроз писање. Ове вештине могу чак и повезати са значајнијим личним животом.

  Трошкови докторских студија могу зависити од школе, фокуса програма и трајања програма. Контакт директно са универзитетом може бити најбољи начин да се добије прецизна цена.

  Када размишљате о уласку у докторски програм, може бити корисно знати који тип каријера би био могућ након дипломирања. Наравно, ове могућности могу се знатно разликовати од једног дипломца до другог у зависности од њиховог другог образовања и историје посла. Неки научници користе ово образовање како би постали научник за протеински инжењер, постдокторски научни сарадник, научни менаџер програма, биоинжењер, професор биоинжињеринга или виши истраживач.

  Ако желите да се упишете на докторску дисертацију у програму Биоенгинееринг, потребно је истражити. Многе школе широм свијета нуде програме путем интернета и / или традиционалних поставки у учионицама. Да бисте сазнали више, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.