Keystone logo

1 Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Nauka o životnoj sredini Biologija životne sredine 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Nauka o Životnoj sredini
  • Nauka o životnoj sredini
  • Biologija životne sredine
Polja studija
  • Nauka o Životnoj sredini (1)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Nauka o životnoj sredini Biologija životne sredine

Докторски студенти воде будућност својих поља извођењем темељних и оригиналних истраживања током три до шест година. У већини случајева, од студента се захтева да одбране своја истраживања пред стручном скупштином пре него што им се додели диплома.

Шта је доктор медицине животне средине? Подручје биологије животне средине је вишеструко и може се значајно разликовати између програма, мада већина нуди студентима избор фокусирања на зоологију, морску биологију, биологију биља или екологију као специјалност. Истраживање се обично одвија на терену, а не у лабораторији, мада многи студенти могу поделити своје време између њих док проучавају организме унутар своје истраживачке области и раде на научном дефинисању односа између њих. Иако многи већи универзитети могу понудити ученицима више трагова, мање школе или одјела често дизајнирају свој наставни програм заснован на ономе што је локално подручје, као што су морски живот или биљни живот.

Истраживање биологије животне средине често убацује студенте са вјештинама потребним за обављање теренских истраживања и биокемијски анализира широк спектар примерака. Узимајући уз супериорне организационе способности студенти имају тенденцију да стекну, ове способности могу ученицима да буду привлачне за будуће послодавце.

Између осталих потенцијалних трошкова, студенти ће можда морати да плате додатну накнаду за лабораторијску и опрему везану за своје докторске студије. Да бисте сазнали да ли програми од интереса укључују додатне накнаде ван школарине, контактирајте потенцијалне школе директно за више информација.

Професори науке из области животне средине, биологи животне средине, конзерваторски ботаничари, биологи дивљине, биологи рибарства и биолошки ресурси су уобичајени називи каријере које држе они са докторатом из биологије животне средине. Опсег могућности за запошљавање доступних дипломцима у великој мјери зависи од њихових специјалности, а они који се нагнују према научима на животињама често се баве позориштима везаним за зоологију, као што су држаоци зоолошког врта и научници стоке, као и они који се крећу према биолошкој или морнаричкој морнарици који се баве каријерама у умјесто пољопривредне или водене индустрије.

Доктори докторских студија су ретко доступни у потпуности на мрежи, иако неки програми могу дозволити ученицима да се ускладе са својим истраживачким супервизорима на мрежи тако што ће истраживати не-тезу. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.