Keystone logo

4 Doktorske studije Programi u Studije Humanističkih nauka Istorija Društvena istorija 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Studije Humanističkih nauka
  • Istorija
  • Društvena istorija
Polja studija
  • Studije Humanističkih nauka (4)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Studije Humanističkih nauka Istorija Društvena istorija

Докторат - формално познат као "доктор филозофије" - је највиши степен који академик може добити. Обично значи да академик испуњава услове да буде стручњак у његовом званичном пољу и заслужује титулу "доктора".

Шта је доктор друштвене историје? Друштвена историја је подпоље историје која се фокусира на искуства оних који су живјели у прошлости. Ученици који траже овај напредни степен ће се усмјерити на разне историјске теме, укључујући политику и политику, социологију расе и пола и економију. Од тих тема, студент одабире специфичну област фокуса у којој се обавља интензивно истраживање. Поред тога, квалитативна и квантитативна анализа представља значајну компоненту било ког програма друштвене историје.

Доктор из социјалне историје представља прилику да развије вештине високог нивоа. Способност истраживања, извлачења и презентације закључака заснованих на наведеном истраживању и знања о историјским догађајима помоћи ће некоме са овим степеном даље свој академски положај на терену и потенцијално помоћи у будућим политичким одлукама.

Трошкови да похађају докторски програм из друштвене историје зависиће од различитих фактора, нарочито која институција одобрава диплому. Може потрајати од три до пет година да постигне докторат из друштвене историје.

Због научно-технолошког знања који је неопходан за примање доктора наука у овој области, каријера у академији, укључујући предавача, професора или декана, је типичан резултат. Међутим, на располагању је широк спектар могућих каријера. Они са овим степеном често могу постати аутори, аналитичари тхинк аналитичара или планери политике. Због релативне близине овог поља у односу на политичку историју, многи државни званичници имају искуство у овој академској области.

Докторски програми у друштвеној историји постоје широм света, са много вјероватних доступних локално или онлајн. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.