Keystone logo

19 Doktorske studije Programi u Studije profesionalne prakse Društvene nauke 2024

Filteri

Filteri

 • Doktorske studije
 • Studije profesionalne prakse
 • Društvene nauke
Polja studija
 • Studije profesionalne prakse (19)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Doktorske studije Programi u Studije profesionalne prakse Društvene nauke

  Укључујући детаљне студије о одређеном пољу и обично захтевајући стварање докторске дисертације као део потребних предмета, докторат је напредни степен. То може бити последњи степен на који радите на крају након што сте завршили своје дипломске и дипломске студије.

  Шта је доктор медицине у друштвеним наукама? Подручје друштвених наука фокусира се на разумијевање и рад са људима. Овај степен може се фокусирати на неколико преклапајућих концепата и генерално узима интердисциплинарни приступ да би вам пружио широк спектар вештина. Неки од предмета у којима учествујете могу укључивати проучавање историје, права, географије и социологије. Можете много да се фокусирате на то како различити типови људи и културе интерагују, и како се решавање проблема може управљати за обе групе и појединце.

  Овај степен може вам пружити друштвене вештине које вам помажу да будете успешнији у личним односима. Вештине решавања проблема могу да се користе да би вам помогли у превазилажењу препрека у вашем животу, а добро познавање закона и владе може вам помоћи да останете актуелни о актуелним питањима и догађајима.

  Трошак може бити важан фактор који треба узети у обзир приликом размишљања о упису студијског програма. Упоређивање школа и разматрање могућих опција за узимање часова на мрежи може вам помоћи да пронађете програм који одговара вашем начину живота и буџету.

  Међу многим каријерама које могу бити доступне некоме са докторатом из друштвених наука, можда је најједноставнији начин постати социјални радник. Са овим степеном високог нивоа, такође можете постати професор или наставник у школи. Неке друге могућности за послове могу постати историчар, антрополог или политички научник. Можете радити као истраживач и допринети многим пољима везаним за друштвене науке.

  Будући да постоји много институција које нуде програме докторских студија, може вам помоћи да истражите различите опције пре доношења одлуке. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.