Keystone logo

5 Doktorske studije Programi u Međunarodne studije 2024

Filteri

Filteri

 • Doktorske studije
 • Studije Humanističkih nauka
 • Međunarodne studije
Polja studija
 • Studije Humanističkih nauka (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Doktorske studije Programi u Međunarodne studije

  Доктор филозофије је висок степен доступан научницима који већ имају дипломске и магистарске студије. Просечни студенти трају три године да заврше овај програм, који обично кулминира њиховим академским путовањем.

  Шта је доктор медицине у међународним студијама? Међународне студије могу покрити широк спектар тема, укључујући међународну политичку економију, међународне односе и компаративну политику. Тачан фокус образовања могу одабрати ученици или школа. Сваки универзитет може имати јединствени наставни план који укључује предавања, дисертације, дискусије и радионице на курсеве. Чак и потребни курсеви могу бити различити од школе до школе. Неки примери научника за курсеве који ће можда морати да учествују током овог програма укључују међународну политику, економију кроз историју и етнички сукоб.

  Докторирао у међународним студијама је користан јер помаже ученицима да унапреде своје вештине истраживања, разумевање културе и комуникацијске способности. Са овим заснованим скуповима вјештина, учесници могу бити спремни за водећу улогу или вишу почетну плату, као и постати информисани глобални грађани.

  Трошкови докторских студија могу се веома разликовати од школе до школе. Често, локација, трајање програма и тема студија утјечу на школарину.

  Докторирао у међународним студијама често води до каријере у академији, али може такође довести до посла у влади, непрофитним организацијама или међународним корпорацијама. Тачне каријерне могућности ће зависити од тржишта рада и академских и радних искустава научника. Неки дипломци настављају да постају истраживачи међународне трговине, културни специјалисти, међународни директори програма, професори, истраживачи, новинари, креатори политике, службеници глобалне продаје комуникација, хуманитарци и међународни координатори пројекта.

  Да ли сте спремни да се пријавите за докторски програм? Можда ћете моћи да пронађете програм који желите на универзитетима широм света. Неки чак нуде и онлине курсеве за практично учење. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.