Keystone logo

13 Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Menadžment u nauci o životnoj sredini 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Nauka o Životnoj sredini
  • Menadžment u nauci o životnoj sredini
Polja studija
  • Nauka o Životnoj sredini (13)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Menadžment u nauci o životnoj sredini

Доктор филозофије је дипломски степен који студенти настављају када желе да се фокусирају на истраживање. Доступан у различитим областима студија, овај програм обично захтева завршну дисертацију или тезу пре завршетка.

Шта је доктор медицине управљања животном средином? У овом програму ученици уче како да оцјењују и користе околину у односу на потребе екосистема и заједнице. Студијске теме могу укључити квалитет ваздуха, хемију животне средине, управљање водама, планирање буџета, статистику, рачуноводство и управљање опасним отпадом. Студенти могу одлучити да фокусирају своје истраживање у областима урбане екологије, еколошке токсикологије, екологије ријеке и струје, физике атмосфере, хидрологије подземних вода или екологије биоинвазија.

Студенти добијају бројне предности док траже докторат из области управљања животном средином. Они развијају напредне аналитичке вјештине као и способност рјешавања проблема. Такође добијају ефикасну комуникацију и интерперсоналне вештине како би управљали тимом.

Трошкови образовања често представљају одвраћање ученика. Међутим, јер се овај степен може добити у различитим школама, помаже у истраживању свих опција, укључујући онлине програме. Неке школе такође нуде финансијску помоћ, као што су стипендије, студентски кредити и грантови.

Дипломци који имају докторат из области заштите животне средине могу изабрати каријеру у различитим областима, зависно од њиховог фокуса студирања. Послодавци типично укључују савезне, државне и локалне агенције, као и оне из приватног сектора. Заједнички професионални звања могу бити лабораторијски технологи, стручни аналитичар, стручњак за одрживост, аналитичар за истраживање животне средине, саветник за рестаурацију екосистема, специјалиста за одрживу архитектуру и координатор за управљање животном средином. Послови који се односе на истраживања су такође популарни код дипломаца.

Користите нашу онлине базу података да бисте провјерили локалне универзитете, међународне школе и онлине опције за зараду доктора наука. Почните одмах и потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.