Keystone logo

36 Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Nauka o životnoj sredini 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Nauka o Životnoj sredini
  • Nauka o životnoj sredini
Polja studija
  • Nauka o Životnoj sredini (36)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Nauka o Životnoj sredini Nauka o životnoj sredini

Докторат је један од највиших степена постигнутих. Обично је потребно најмање три године студирања и завршетак независног истраживачког пројекта који даје оригиналан и значајан допринос. Студент може приступити докторском програму непосредно након завршетка БС, БА или МА.

Шта је докторат из студија о животној средини? Ово је докторски програм који омогућава студентима да се баве оригиналним истраживањима у било којој области која се односи на то како људи интерагују с њиховим окружењем. Области специјализације обухватају екологију која разматра како људи утичу на природно окружење и нечловешки живот и инжењерство заштите животне средине, који сматра најбољи начин за развој и коришћење природних ресурса са минималним утицајем. Студенти могу да се усредсреде на хемију животне средине, управљање животном средином или здравље животне средине. Степен је мултидисциплинаран по природи, а рад на предмету такође варира у зависности од специјализације.

Мултидисциплинарно истраживање неопходно за докторат из студија о животној средини помаже у развијању сложених вјештина за рјешавање проблема који су корисни у животу и раду. Студенти могу научити практичне лабораторијске и теренске вештине као што су анализа секвенци ДНК или управљање популацијом дивљих животиња, што може довести до виших плата.

Трошкови докторских студија зависи од програма. Универзитети имају различите стопе школовања и временске услове. Неки програми могу обезбедити средства за докторске студенте како би помогли у трошковима.

Докторат из студија о животној средини може довести до бројних награђиваних каријера. Консултанти за животну средину процењују како ће грађевински пројекти утицати на природно окружење. Еколошки научници истражују непрофитне организације, владе и предузећа. Носиоци студија могу постати наставници или стручњаци за односе с јавношћу, јер имају вјештине да разумеју сложене научне информације и комуницирају их јавности. Неки докторски студенти полажу позиције у области заштите животне средине или раде као политички аналитичари.

Многи универзитети имају докторске програме у студијама животне средине. Ако не постоје локални програми, студенти могу путовати у нови град или земљу за студирање. Друга могућност је да се упишете на степен онлине. Да бисте сазнали више, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.