Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 5 Doktori nauka  (Doktorske studije) Programi u Pedagogija 2023/2024

5 Doktorske studije Programi u Pedagogija 2023/2024

Pregled

Докторат је завршни степен који укључује обуку за извођење истраживања на професионалном нивоу и објављивање налаза. Студенти постају стручњаци у њиховим подручјима студирања како би унијели јединствени допринос знања.

Шта је доктор педагогије? Овај степен се фокусира на методе наставе и учења. Студенти могу полагати предмете у развоју курикулума, укључујући и приступи преношења информација особама са различитим способностима и стиловима учења. Овај фокус може се разликовати у зависности од земље, али докторски студенти обично истражују когнитивне и психолошке основе учења, поред социолошких или културних импликација образовних политика.

Ученици у програму педагогије треба да стекну увид у процес учења и постану боље способни да схвате своје способности и помогну другима. Дипломци могу повећати своје задовољство у свом раду и способности да успију побољшавајући своје комуникације, убеђивање и наставне вјештине.

Важно је проценити цену доктора прије почетка програма. Погледајте да ли је финансијска средства доступна у школи коју планирамо присуствовати и потражити стипендије које нуде организације посвећене педагошким истраживањима.

Специјалисти за учење су пожељни на свим нивоима образовног система. Докторат из педагогије припрема дипломце да раде као програмери курикулума или консултанти за учење. Већина универзитета такође тражи стручњаке из педагогије да заокружу свој факултет. У неким земљама, ова студија припрема дипломце за обављање ширег социјалног рада, као што су образовни савјетници који подучавају особе из ризика или подржавају породице. Носиоци степена образовања могу наћи запослене као специјалисте за учење у установама као што су сиротишта или установе за рехабилитацију за малолетнике.

Имајте на уму да се програми педагогија разликују у зависности од земље и универзитета. Потражите школу која одговара вашим истраживачким интересима и циљевима у каријери. Студенти заинтересовани за приступ доступан на другим местима могу размотрити онлине курс студирања. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • Doktorske studije
  • Obrazovanje
  • Instruction
  • Pedagogija
Polja studija
  • Obrazovanje (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije