Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 25 Doktori nauka  (Doktorske studije) Programi u Program opštih studija 2024

25 Doktorske studije Programi u Program opštih studija 2024

Pregled

Највиша академска достигнућа, Доктор филозофије (ПхД), показује да особа која је зарадила заслужује титулу "доктора" у својој изабраној академској каријери. Типично, овај степен подразумева и предмете и посвећена истраживања и може да траје до 10 година да зараде.

Шта је докторат у општим студијама? Док многе школе и универзитети нуде специјалистичку диплому у општим студијама, због недостатка одређеног поља, он није превладао на нивоу доктората. Међутим, то не значи да нема доступних опција за примање овог степена. Неке институције ће понудити докторат из опћих студија, а друге ће понудити нешто слично, као што је интердисциплинарни докторат. Интердисциплинарни степен укључује предмете и истраживања широког спектра предмета, од либералних уметности до тврдих наука попут биологије или хемије.

Због свог нивоа персонализације и прилагођавања, програм опћих студија се заснива на многим вештинама. Сви кандидати за докторску дисертацију ће захтијевати интензивно истраживање, као и демонстрирати висок ниво дисциплине и преданост јасној комуникацији сложених питања. Ове вештине представљају добро место за оне који траже каријеру у истраживању и даљњем учењу.

Може бити тешко проценити цену докторског програма у општим студијама због његове инхерентне природе, али трошкови ће се разликовати од програма до програма, као и од земље до земље. Типично, докторат траје пет до осам година да би завршио.

Они који су заинтересовани да стекну докторски степен у општим студијама обично су усмерени на истраживање, са спремношћу да настави свој раст у образовању и академским студијама. Није неуобичајено да неко са овом дипломом настави као предавач, професор, па чак и стручни аутор у овој области. Поред академских радника, постаношћу истраживача на пољу или лабораторији, сви корпоративни или непрофитни консултанти или аналитичар података су све могућности.

Све установе за додјелу докторских докторских студија нуде свеобухватне студијске програме, али их је могуће пронаћи локално, глобално и онлине. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • Doktorske studije
  • Program opštih studija
Polja studija
  • Program opštih studija (25)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije