Keystone logo

1 Doktorske studije Programi u Društvene nauke Studije razvoja Razvoj zajednice 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Društvene nauke
  • Studije razvoja
  • Razvoj zajednice
Polja studija
  • Društvene nauke (1)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Društvene nauke Studije razvoja Razvoj zajednice

Ako ste zainteresovani da napravite pravu razliku u ћivotima ljudi, razvoj zajednice bi mogao biti prava stvar za vas. Ovo polje se odnosi na unapređivanje dobrosusedenja pojedinaca i zajednica rešavanjem različitih socijalnih, ekonomskih i ekoloških izazova.

Tokom programa za razvoj zajednice istraživaćete teme kao što su sociologija, antropologija, urbanističko planiranje, ekonomija i analiza politike.

Diploma razvoja zajednice može dovesti do nekih istinski nagrađujućih mogućnosti za karijeru i u javnom i u privatnom sektoru. Zamislite da radite sa vladinim agencijama, neprofitnim organizacijama ili preduzećima na kreiranju i proceni programa razvoja zajednice. Ili, sarađuju sa arhitektama, inženjerima i kreatorima politike kako bi oblikovali planove korišćenja zemljišta i zonske propise za održivi rast.

Sa diplomom iz razvoja zajednice, bićete više nego spremni da se uhvatite u koštac sa složenim socijalnim, ekonomskim i ekološkim pitanjima.

Захтеви за докторске студије често укључују студент који већ добила магистрирао. Поред тога, теза или дисертација, пре свега састоји од оригиналног академског истраживања морају бити достављени. У неким земљама, овај рад може чак ни да се брани пред панела.