Keystone logo

4 Doktorske studije Programi u Specijalno obrazovanje 2024

Filteri

Filteri

 • Doktorske studije
 • Obrazovanje
 • Specijalno obrazovanje
Polja studija
 • Obrazovanje (4)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

   Doktorske studije Programi u Specijalno obrazovanje

   Докторат је највиши акредитовани универзитет и обично се захтева за факултетске положаје и друге специјализоване улоге. Овај степен захтева године часова, оригинално истраживање и писање. Студенти морају да допринесу бази знања своје дисциплине како би дипломирали.

   Шта је доктор специјалних студија? Напредне студије у овој области припремају студенте да развијају или воде програме посебне едукације. Курсеви пружају позадину у наставним методама, законима и захтевима. Докторски студенти могу проценити садашњи статус и резултате специјалних образовних програма или иницијатива и експериментисати са новим приступима као што су вишеслојни системи или инклузивне стратегије.

   Стицање доктората специјалног образовања омогућује студентима докторске студије да разумеју наставне методе које могу помоћи и унаприједити сопствено учење, као и рад са другим образовањем. Способности за решавање проблема на напредном нивоу и омогућавање доступности информација могу помоћи дипломцима у остваривању личних и професионалних циљева.

   Докторски програми укључују приближно три до пет година рада и независно истраживање. Потенцијални студенти треба да истраже финансијска средства доступна преко универзитета и да се пријаве за стипендије, стипендије или грантове које нуде спољне фондације са улози у развоју ове области.

   Све већа потреба за наставницима са посебним образовањем стимулише тржиште рада за факултете и факултете. Дипломци са докторатом специјалног образовања могу радити и као консултанти или специјалисти за школске области. Такође могу наћи запослење у фондацијама или организацијама посвећеним подршци ученицима са специјализованим захтевима за учење, узимајући улоге као што су директори програма и координатори курикулума.

   Бројни универзитети нуде докторат специјалног образовања. Добра је идеја да се одмеравају расположиве опције када се одлучује да ли ће се уписати на факултет у близини, школу која се налази у неком другом региону или земљи или онлине курс студија. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.