Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 4 Doktori nauka  (Doktorske studije) Programi u Strategija 2024

4 Doktorske studije Programi u Strategija 2024

Pregled

По завршетку БС, БА или МА, студент може ући у докторски програм. Докторат је један од највиших степена и захтева од ученика да спроведе оригинално истраживање које доприноси новом знању на терену. Докторат се може завршити за само три године, али обично траје дуже.

Шта је доктор у Стратегији? Овај напредни степен подучава ученике како дизајнирати планове који резултирају постизањем одређених циљева. Многи стратешки програми су у пословним школама и фокусирају се на пословне стратегије. На примјер, маркетинг и стратегија се фокусирају на стратегије за успјешан пословни маркетинг. Стратегијски програм се такође може фокусирати на политичке или друштвене арене. Међународни односи и стратешке студије гледају на стратегије за међународну сигурност, политику и регионалне послове. Потребна настава зависи од специјализације.

Докторат у Стратегији подучава ученике да размишљају о томе како постићи жељени исход, који се примјењује у животу или било којем послу. Студенти такође могу научити да управљају тимовима, корисним у пословној каријери. Јака теоријска основа у стратегији може бити добра за академске каријере.

Колико студената троше да заврше докторске студије, зависи од универзитета на који иду и колико година је потребно за завршетак. Неке школе имају начине да помогну ученицима у трошковима, као што су грантови, стипендије и плаћена наставна позиција.

Многи студенти који постају докторски студенти постају професори у пословним школама. Друга могућност је да радите као менаџер или администратор у компанији. Диплома са фокусом у међународним питањима може довести до каријере у влади или непрофитним. Алтернативни пут је коришћење знања стечена степеном започињања непрофитног фокусирања на решавању социјалних проблема. Зарање ове дипломе такође може бити добро за оне који су заинтересовани да постану власници предузећа.

Може бити могуће студирати докторат из Стратегије на локалном универзитету. Друга алтернатива је онлине програми. Да започнете истрагу, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образаца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • Doktorske studije
  • Studije Poslovanja
  • Strategija
Polja studija
  • Studije Poslovanja (4)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije