Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 27 Doktori nauka  (Doktorske studije) Programi u Studije jezika 2024

27 Doktorske studije Programi u Studije jezika 2024

Pregled

Докторат је постдипломски степен који многи студенти траже након магистра. Зависно од конкретног програма, академске институције и пуног или скраћеног радног времена, може се попунити од три до шест година или више.

Шта је докторски језик у језичким студијама? Докторат из језичких студија нуди напредније образовање у структури и пракси језика. У зависности од фокуса, овај степен може обезбедити течност учесника на страном језику. Студенти проучавају, истражују и анализирају области као што су лингвистика, књижевност, преводи и писменост пре подношења и одбране тезе или дисертације која се односи на њихово подручје концентрације.

Учесници таквог програма сазнају више од података о језичким студијама. Они такође често стичу вештине у критичком размишљању, решавању проблема, истраживању и анализи. Ове вештине могу се користити на радном месту, као иу њиховом личном животу.

Трошкови стицања доктора наука у језицима се разликују од школе до школе. Тип програма и земља одакле се зараде могу утицати на цене. Студенти би требали контактирати пријемне канцеларије потенцијалних институција како би формирали реална очекивања трошкова програма.

Након што сте стекли овај степен, студенти често прате различите каријере које могу да варирају од локалних до међународних нивоа. Многи бирају позицију у академији као истраживач или универзитетски професор. Други постају писци, преводиоци или двојезични лексикографи. Неки се одлучују за рад у влади, маркетингу, медијима или говору и језикској терапији. Друге могуће позиције су форензички лингвисти, новинари, библиотекари или службеници логистике.

Постоји више школа и локација за израду овог постдипломског степена, а многи нуде практичне могућности учења на даљину за ученике којима је потребна флексибилност у њиховом распореду. Да бисте пронашли најбољу опцију за вас, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца оловом.

Pročitajte više

Filteri

  • Doktorske studije
  • Studije Humanističkih nauka
  • Studije jezika
Polja studija
  • Studije Humanističkih nauka (27)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije