Universidade Federal De Minas Gerais

Uvod

Смештен на југоистоку Бразила, најиндустријализованије регије у земљи, Универсидаде Федерал Де Минас Гераис, бесплатна јавна образовна институција, најстарији је универзитет у држави Минас Гераис. Основано је 7. септембра 1927. године под називом Универзитет Минас Гераис (УМГ). Скоро сто година касније, институција је национални лидер када је реч о образовању, проширењу универзитета, култури, научном истраживању и генерисању патената у неколико области знања.

Његова заједница окупља око седамдесет две хиљаде људи у градовима Бело Хоризонте, Монтес Цларос, Диамантина и Тирадентес, распоређених у седамдесет и седам основних студија, 80 постдипломских програма и више од 900 истраживачких центара. У 2016. години, Универсидаде Федерал Де Минас Гераис постигао је 1056 регистрација патената, чиме је добио водећу позицију међу институцијама високог образовања у земљи.

Универзитет такође нуди образовање на даљину, структурирано на нивоима постдипломаца, специјализације, усавршавања и ажурирања. Ови курсеви су присутни у двадесет и четири града широм државе.

Lokacije

  • Av. Pres. Antônio Carlos, 6627 - Pampulha, Belo Horizonte - MG, 31270-901, Brazil, , Belo Horizonte

Pitanja