University of California Davis (UC Davis)

Uvod

УЦ Давис је дом Аггиеса - људи који раде на променама, креаторе промена и решења проблема који свој печат дају на једном од најбољих јавних универзитета у Сједињеним Државама.

Откад смо први пут отворени 1908. године, били смо познати по врхунским академицима, одрживости и Аггие Придеу, као и по томе што вреднујемо стил Северне Калифорније. Ове теме су уткане у нашу 100-годишњу историју и нашу репутацију у решавању проблема везаних за храну, здравље, животну средину и друштво.

Наш камп од 5300 хектара граничи са градом Дависом, живахним факултетским градом од око 68 000 људи који живе у округу Иоло. Главни град државе удаљен је 20 минута, а дестинације светске класе, као што су заљев Сан Франциско, језеро Тахое и долина Напе, удаљене су две сата вожње.

УЦ Давис Ланд признање

УЦ Давис одаје почаст старосједиоцима и земљи на којима се налази кампус Давис. Након консултација са члановима матичне заједнице Патвин, кампус са задовољством пружа следећу изјаву о признању земљишта:

Требали бисмо на тренутак да признамо земљу на којој смо се окупили. Већ хиљадама година, ова земља је била дом људи Патвина. Данас постоје три федеративно призната племена Патвин: Цацхил ДеХе Банд Винтун Индијанаца из индијске заједнице Цолуса, Клетсел Дехе Винтун Натион и Иоцха Дехе Винтун Натион.

Патвин је током многих векова остао посвећен управљању овом земљом. Био је његован и заштићен, као што су старјешине поучавали младе кроз генерације. Част нам је и захвална што смо данас овде на својим традиционалним крајевима.

Lokacije

  • Shields Avenue,1, 95616, Davis

Pitanja