University of Illinois at Urbana-Champaign

Uvod


Зашто Илиноис?

УС Невс анд Ворлд Репорт оцењује Инжењерски факултет на University of Illinois at Urbana-Champaign као шести најбољи програм за постдипломске студије, а Пословни факултет је рангиран као тринаести најбољи програм додипломских студија у Сједињеним Државама.

Универзитет у Илиноису управо је рангиран на првом месту јавних универзитета на средњем западу за најбољи поврат улагања

Током година, тринаест чланова факултета и једанаест чланова алумниста University of Illinois at Urbana-Champaign добили су Нобелову награду за науку и економију. Десет добитника Пулитзерове награде су са факултета и бивших студената овог универзитета. Више од осамдесет чланова садашњег факултета налази се на Националној академији наука, а педесетак чланова Националне инжењерске академије налази се на факултету у University of Illinois at Urbana-Champaign .

Универзитетска библиотека једна је од највећих јавних универзитетских збирки на свету, која садржи више од 10 500 000 свезака, преко 6 000 000 рукописа, периодике и другог нештампаног материјала и више од 65 000 часописа. Поред главне библиотеке, у кампусу постоји више од 37 библиотека и одељења, укључујући највећу америчку инжењерску библиотеку, најсавременију пољопривредну библиотеку и светски познату библиотеку ретких књига и рукописа.

Краннерт центар за сценске уметности, који је дизајнирао архитекта њујоршког Линцолн центра, алумнус Мак Абрамовитз, угошћује више од 350 представа сваке године. Универзитет такође подржава два велика музеја: Музеј уметности Краннерт и Павиљон Кинкеад који се налазе на другом месту, после Института за уметност у Чикагу, међу јавним музејима уметности у Илиноису који у својој сталној збирци чувају преко 9.000 уметничких дела; и Музеј Спурлоцк, музеј светске историје и културе, који у својим збиркама чува приближно 46.000 артефаката из различитих култура и различитих историјских периода.

Од директора, мастер у финансијском инжењерингу [МСФЕ]

Велики поздрав,

МСФЕ програм у Иллиноису један је од најбољих ФЕ програма у земљи. Најбоље је рангиран на 5. месту часописа ТФЕ Тимес.

Оно што га разликује је то што је дизајниран за производњу „финансијских инжењера за стварни свет“. То је велика ствар, јер је стварни свет финансијског инжењеринга повезан са најдинамичнијим тржиштима на свету - финансијским тржиштима.

Ученици, наравно, морају да знају основе, али такође морају да примене те основе у контекстима са којима се можда раније нису сусрели. У једном екстрему, Аналитика података и машинско учење револуционирају начин на који посматрамо финансијска тржишта и финансијске производе или услуге. На другом крају спектра, Блоцкцхаин може радикално променити начин на који се трансакције обрађују, бележе и анализирају.

МСФЕ у Иллиноису је дизајниран да усади основе и прихвати промене.

Студенти се морају укључити у најмање један „Практикум“ који спонзорише корпорација који траје један семестар - усавршавајући своје способности анализе - али и усавршавајући своје комуникацијске и презентацијске вјештине.

У исто време, они могу сами изабрати скуп изборних предмета да би се директно бавили својим интересима. Они могу добити МСФЕ са концентрацијом која се може преписати у Аналитици података или могу изабрати скуп изборних предмета који се концентришу на извршавање са малим кашњењем.

Надам се да ћете озбиљно размислити о придруживању МСФЕ -у у Иллиноису.

Сигуран сам да ће вам бити узбудљиво и корисно.

Мортон Н. Лане, Пх.Д.
МС Финансијски инжењеринг, директор
Тхе University of Illinois at Urbana-Champaign

Lokacije

  • University of Illinois, , Champaign

Pitanja